Bijgewerkt: 17 mei 2024

Campagne: 'Ik val op' 2016 in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb/Gemeente Amstelveen
07-11-2016

De fietser is een kwetsbare deelnemer aan het verkeer. Zien en gezien worden is voor fietsers van groot belang. In het najaar wordt daar aandacht voor gevraagd in de campagne 'Ik val op'. De campagne is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en wordt uitgevoerd in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, TeamAlert, Fietsersbond en de ANWB.

Op maandagavond 7 november 2016 heeft Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Verkeer, bij een drukke fietsroute aan de kruising Bovenkerkerweg/ Zetterij fietslichtjes uitgedeeld aan mensen, die zonder licht fietsten. De wethouder op de foto spreekt een jongeman aan en hij kreeg een waarschuwing van de aanwezige politiemensen. Daarna ontving hij van de wethouder een gratis set fietslampen cadeau.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Verkeer overhandigt de set fietslampen aan een jongeman, die geen werkende fietslamp had


Een week later zal de politie ook gericht controleren op het gebruik van fietslichten. De politie deelt dan geen fietslichtjes uit, maar wel een boete van € 55,- als uw fietsverlichting niet in orde is. Met de campagne: 'Ik val op' - vraagt Veilig Verkeer Nederland (VVN) extra aandacht voor goede fietsverlichting. Niet alleen jongeren gebruikten deze avond geen fietslichten op de steeds donker wordende weg/fietspad, maar ook volwassenen en dat kan verkeerd aflopen.....

Wanneer licht aan?

Zeker overdag doen kinderen nooit uit zichzelf het fietslicht aan. Ze zien toch nog genoeg? Ze beseffen niet, dat door anderen gezien worden veel belangrijker is. Maak met je kind daarom de afspraak, dat hij/zij het fietslicht in ieder geval aandoet als:

-de straatverlichting aangaat;

-andere fietsers het licht aanhebben;

-de etalageverlichting gaat branden.

Als kinderen meerijden in de auto, kun je hen er op wijzen, hoe slecht een fietser zonder licht te zien is. Doe dat regelmatig en het liefst in het donker ’s avonds en bij slecht zicht overdag.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.