Bijgewerkt: 7 februari 2023

Canadese oorlogsveteranen aan boord van een KLM toestel

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
03-05-2015

Op de KL696, Toronto - Amsterdam, van vrijdag 1 mei 2015 reisde een zeer bijzondere groep; Canadese veteranen van de Tweede Wereldoorlog. De groep bezoekt in Nederland diverse feestelijke activiteiten rondom 70 jaar bevrijding. De KLM crew heeft de veteranen een onvergetelijke reis bezorgd tijdens deze eervolle vlucht.

Foto Amstelveen
(Foto KLM - 2015)

Collage van de KLM vlucht van de Canadese oorlogsveteranen


Foto Amstelveen
(Foto KLM - 2015)

John Gay (97) was een kok tijdens de Tweede Wereldoorlog en hij was een van de oudste veteranen aan boord. Hij legde uit, dat hij deel uitmaakte van de artillerie en hielp vrij te maken de stad Caen, die al geruime tijd in beslag nam en de Falaise Gap (een gemeente in het Franse departement Calvados, Normandië


In totaal waren er ruim veertig aan boord, met een gemiddelde leeftijd van 92 jaar. Verder waren er diverse familieleden en begeleiders aan boord en drie pipe- en drum bands. De stoelen in het vliegtuig hadden bijpassende headrestcovers en de passagiers kregen speciale catering. De veteranen kregen aan boord een witte anjer uitgereikt, het nationaal symbool van waardering, erkenning en respect van en voor Nederlandse veteranen. Dit KLM-blog beschrijft de unieke reis en enkele interviews aan boord.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.