Bijgewerkt: 3 december 2022

Canon verplaatst definitief 226 banen naar Londen

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Weekblad
28-01-2009

Canon verplaatst definitief 226 banen van het Europese hoofdkantoor in Amstelveen naar Londen. Het gaat om medewerkers die betrokken zijn bij de strategische beleidsvorming.

Eind vorig jaar werd al bekend dat de Japanse fabrikant van onder meer camera's en printers, plannen maakte voor het verplaatsen van de banen. De ondernemingsraden moesten zich er toen nog over uitspreken, wat inmiddels is gebeurd.

Canon Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)

Het hoofdkantoor van Canon Europa aan de Bovenkerkerweg 59 - 61 in Amstelveen


De verhuizing houdt verband met het concentreren van strategische activiteiten in Londen voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Door alle betrokkenen op één plek te hebben, denkt Canon effectiever te kunnen opereren. De verhuizing moet de komende maanden gestalte krijgen.

Voor wie niet wil of kan verhuizen wordt éen passende oplossing gezocht. De ongeveer vijfhonderd overige medewerkers van Canon in Amstelveen blijven hier. Voor Canon Neder­land in Hoofddorp zijn er geen gevolgen.

Canon heeft voor Londen gekozen vanwege onder meer de grotere flexibiliteit op de arbeidsmarkt in de Londense regio, het feit dat Engels de internationale zakentaal is, de aanwezigheid van veel andere bedrijven waarmee Canon zaken kan doen en de aanwezigheid van de luchthaven Heathrow, met haar grote aanbod van vluchten.

Canon Europa

Canon Europa is een dochteronderneming van de mondiale reus Canon Inc. Japan, met een omzet van 21.870 miljoen euro. Canon wordt beschouwd als toonaangevende vernieuwer en leverancier van beeldbewerkings- en informatietechnologie, zowel voor consumenten als bedrijven. Het bedrijf telt 97.800 werknemers in meer dan 50 landen over de hele wereld en wordt geleid vanuit drie regionale hoofdkantoren in Japan, Noord- en Zuid-Amerika en Europa.

Canon Inc. werd opgericht in 1937 en was het eerste bedrijf in Japan dat kleinbeeldcamera's met de sluiter in de camera en indirecte röntgencamera's ontwikkelde en produceerde. Later werd het terrein van zakelijke apparaten verkend, wat in 1970 leidde tot het eerste kopieerapparaat voor gewoon papier in Japan, waarna met de komst van laserprinters en Bubble Jet-printers in de jaren tachtig de bedrijfsactiviteiten gevarieerder en veelomvattender werden.

De opening in 1955 van een kantoor in New York en van een Europees verkoopbedrijf in 1968 vormden de startpunten van de overzeese activiteiten van Canon. In 1970 werd met het oog op productie Canon Inc. in Taiwan gevestigd en werd er stap voor stap een organisatie opgebouwd voor ontwikkeling, productie en verkoop in drie regio's: Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.