Bijgewerkt: 8 februari 2023

Cantate 'My song shall be alway' van Händel in de Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
15-01-2020

Op zondag 26 januari 2020 is er ’s middags om 17.00 uur een muzikale vespers in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a. Een barokorkest, vocale solisten en de Vesperscantorij voeren de psalmcantate My song shall be alway (HWV 252) van Georg Friedrich Händel uit. Dirigent is Henk Trommel. De kerk is open vanaf 16.30 uur en voor geïnteresseerden houdt de dirigent om 16.45 uur een korte toelichting over muzikale bijzonderheden. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl .

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2020)

Georg Friedrich Händel (1685-1759) was een Duits-Britse componist van de barok. Zijn grote werken omvatten 42 opera's en 25 oratoria - waaronder de Messias met het wereldberoemde koor 'Hallelujah' -, kerkmuziek voor het Engelse hof, cantates, talrijke werken voor orkest, evenals kamermuziek en pianomuziek. Händel, wiens artistieke werk alle muziekgenres van zijn tijd omvatte, was ook actief als operaondernemer. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste muzikanten in de geschiedenis. Het is een schilderij van Balthasar Denner (1685 - 1749) een Duitse schilder, hoog aangeschreven als portretschilder uit 1733


My song shall be alway is Händels weergave van Psalm 89, een loflied op de grootheid van de Schepper van hemel en aarde. De compositie bevat prachtige muzikale parels: een duet tussen sopraan en koor, een terzet tussen bas, tenor en sopraan, een jubilend Alleluja. HWV 252 is feestelijke muziek die in de Kruiskerk wordt uitgevoerd door de Vesperscantorij, door de Nieuw-Zeelandse sopraan Lauren Armishaw, de tenor Gerben Houba en de bas Matthijs Mesdag, en door een barokorkest met strijkers, hobo, fagot en basso continuo. De muzikale leiding heeft Henk Trommel, organist is Peter Ouwerkerk en een overweging over de psalm wordt gegeven door ds. Sieb Lanser.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.