Bijgewerkt: 31 juli 2021

Cantate van Georg Philipp Telemann in de Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
27-09-2017

Zondag 8 oktober 2017 wordt in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a, 's middags om 17.00 uur een muzikale vesper gehouden, waarin een van de cantates van Georg Philipp Telemann, een tijdgenoot van Johann Sebastian Bach, wordt uitgevoerd. De vesper duurt een uur. Welkom met koffie en thee vanaf 16.30 uur, een korte muzikale toelichting wordt gegeven om 16.40 uur. Er wordt geen entree gevraagd, wel is er na afloop een collecte. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Henk Trommel, de cantor-organist van de Kruiskerk speelt op een piano


De cantate die uitgevoerd wordt is 'Ich danke dem Herrn von ganzem Herzen'. Bij de woorden van psalm 111, een lofdicht op de ontzagwekkende grootsheid van de Eeuwige, is door de barokke componist Telemann  feestelijke muziek gemaakt. Met hobo's en trompet, violen en orgel, vier vocale solisten en een vierstemmig koor laat hij de kernwoorden van deze psalm prachtig uitkomen: 'Mens, heb ontzag voor je God die altijd waarheid en recht trouw zal blijven.' De Vesperscantorij zingt de koordelen begeleid door een barokorkest. Sopraan Nienke Oostenrijk, alt Lester Lardenoye, tenor Erik Janse, en bas Matthijs Mesdag zijn de vocale solisten. De muzikale leiding is bij Henk Trommel, de cantor-organist van de Kruiskerk. De liturg is ds. Hanna Rijken uit Utrecht.


Kliederkerk – Mozes zondag 8 oktober 2017 in de Paaskerk

Wil jij samen met ons meer te weten komen over het verhaal van Mozes? Mozes is een Joods jongetje dat door zijn moeder in een mandje in de Nijl wordt gelegd om hem te redden. En wat gebeurt er? Hij wordt gevonden door de dochter van de Farao!

Beleef het verhaal  op zondag 8 oktober 2017 tijdens de Kliederkerk in de Paaskerk Amstelveen, Augustinuspark 1, van 16.00 tot 18.15 uur (inclusief eten). Kliederkerk is voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar die samen door middel van creatieve, sportieve en gekke activiteiten Bijbelverhalen willen ontdekken. Opgeven kan voor 6 oktober bij jeugdwerker Nienke van der Heiden, kliederkerk@pga-b.nl, 06 - 37 22 76 76 of kijk op www.facebook.com/KliederkerkAmstelveen.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.