Bijgewerkt: 20 juni 2024

Cellist Joachim Eijlander speelt Bach suites bij Libris Venstra

Nieuws -> Ontspanning

Bron: LIbris Venstra
14-12-2015

In de kerstvakantie reist Cellist Joachim Eijlander met zijn cello van Goes, via Amstelveen naar Groningen om zijn Bach project onder de aandacht te brengen. Deel een trok al de nodige (internationale) media-aandacht en van deel twee wordt dan ook veel verwacht. Om zijn nieuwe cd ‘de Bach Cello suites II’ te presenteren zal Joachim Eijlander woensdag 23 december 2015 tussen ca. 14.30 en 15.00 uur live zijn muziek ten gehore brengen. Daarna signeert hij zijn cd.Voor Joachim Eijlander zelf betekenen de suites een rustpunt in de hectiek van alledag. Als hij zich opsluit met de Suites, wordt het weer helder en rustig in zijn hoofd. Ze bieden houvast en blijken tijdloos. Temidden van de hectiek hoopt hij het winkelende publiek ook even die rust te bieden. Daarom besloot hij tot een tour langs een aantal winkels die zijn cd's verkopen.

Joachim Eijlander, geboren 1975, kreeg zijn eerste lessen van Jan Hollinger in Rotterdam. Hij volgde zijn studies in Utrecht, Amsterdam en Berlijn. Hij speelde samen met vele gerenommeerde musici, waaronder Inon Barnatan, Karl Leister en Zuill Bailey. Joachim is oprichter van het Rubens Quartet, vooraanstaand Nederlands strijkkwartet. Met dit kwartet trad hij veelvuldig op in Europa, de VS en Israel. Als cellodocent en kamermuziekcoach was hij verbonden aan verschillende vooraanstaande conservatoria en festivals in Europa en de VS. Samen met pianiste Anastasia Safonova treedt Joachim als duo op. Joachim speelt op een cello van Gaetano Chiocchi (Padua 1870) en met een strijkstok van Nikolaus Kittel (St.Petersburg 1860), hem tot zijn grote dank ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Locatie: Libris Venstra Stadsplein 102 Amstelveen, toegang gratis. Presentatie vindt plaats in de winkel. Er is een zeer beperkt aantal zitplaatsen. Zijn die vol dan kunt u staand luisteren. cd ‘de Bach Cello suites II’ verschijnt medio 18 december 2015. Meer informatie : http://navisclassics.com/events/Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.