Bijgewerkt: 28 maart 2024

Certificaat veilige wijk voor Westwijk Zuid-West

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-12-2009

Westwijk Zuid-West in Amstelveen (fase 1) beschikt sinds kort over het Politiekeurmerk Veilig wonen (PKVW). Woningen in deze wijk zijn minder inbraakgevoelig en de openbare ruimte is veilig ingericht. Zowel de woningen als de openbare ruimte voldoen aan een aantal eisen op het gebied van sociale veiligheid. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid heeft het project Westwijk Zuid-West genomineerd voor het beste PKVW-project 2009.

Westwijk Zuid-West fase 1 is een nieuw deel in de bestaande wijk Westwijk. Binnen het integraal veiligheidsbeleid van Amstelveen komen fysieke, externe en sociale veiligheid samen. Het Politiekeurmerk Veilig wonen is inmiddels een beproefd en succesvol instrument om veiligheid in de woonomgeving te verbeteren. Zo beschikken de woningen over goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk op ramen, deuren en lichtkoepels.

Dit geldt eventueel ook voor de schuur of garage wanneer de woning via een tussendeur bereikbaar is. Er is verlichting bij de buitendeuren en elke verdieping van de woning heeft een rookmelder. Tenslotte is er zicht op degene die voor de deur staat. Ook de openbare ruimte voldoet aan een aantal veiligheidseisen, onder andere wat betreft de openbare verlichting.

In wijken met het politiekeurmerk veilig wonen neemt het inbraakrisico af en neemt de veiligheidsbeleving van bewoners toe. In een woning met een Politiekeurmerk Veilig Wonen hebben bewoners 90% minder kans dat er ingebroken wordt. Ook andere vormen van criminaliteit, zoals fietsendiefstal en vandalisme in de woonomgeving, nemen af. Ook de nieuwe woningen in Westwijk Zuid-Oost worden opgeleverd volgens het politiekeurmerk.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.