Bijgewerkt: 13 juli 2024

China Airlines is lid van de SkyTeam geworden

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
29-09-2011

Op 28 september 2011  verwelkomde SkyTeam, de wereldwijde luchtvaartalliantie, China Airlines als 15de alliantiepartner tijdens een toetredingsceremonie die in Taipei werd gehouden.

China Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Taiwan en een van de grootste vrachtvervoerders ter wereld. China Airlines is bovendien de eerste Taiwanese luchtvaartmaatschappij die tot SkyTeam toetreedt en versterkt daarmee de leidende positie van de alliantie in de regio Groot-China verder.

Vanuit haar hub in Taipei, dat geldt als een van de sterkste economieën van Azië, voert China Airlines dagelijks 224 vluchten naar 80 bestemmingen wereldwijd uit. Haar diverse netwerk met passagiers- en cargovluchten bestrijkt de Aziatisch-Pacifische regio, Noord-Amerika en Europa. Deze nieuwe partner voegt bovendien drie nieuwe bestemmingen aan het netwerk van SkyTeam toe: Okinawa en Miyazaki in Japan en Soerabaya in Indonesië.

Ruime keuze aan bestemmingen in de regio Groot-China

China Airlines vult het netwerk van de bestaande partners China Southern en China Eastern aan en biedt een uitgebreide dienstregeling over de Straat van Taiwan naar 20 belangrijke steden in China. Dit biedt klanten van SkyTeam ongekende reisopties en overstapmogelijkheden binnen de regio Groot-China.


Grotere kaart weergeven De Taiwan Taoyuan International Airport vanuit de lucht

“Dankzij haar uitstekende verbindingen met een aantal bestaande SkyTeam-hubs biedt China Airlines meerwaarde aan zowel onze passagiers als onze cargoklanten”, aldus Michael Wisbrun, algemeen directeur van SkyTeam. “Doordat deze sterke maatschappij uit een bloeiende economische regio tot onze alliantie is toegetreden, kan SkyTeam zich nog beter richten op ons voornaamste doel: het verbeteren van de producten en diensten voor onze wereldwijde klanten.”

“Toetreding tot SkyTeam vormt een integraal onderdeel van onze strategie voor een sterkere internationale groei en hogere winstgevendheid”, verklaart de heer Chia-Juch Chang, voorzitter van China Airlines. “Vandaag vormt niet alleen een mijlpaal voor SkyTeam, maar ook een gedenkwaardige gebeurtenis in de geschiedenis van onze maatschappij. Wij kijken uit naar een toekomst van vruchtbare samenwerking met onze SkyTeam-partners, die onze gewaardeerde passagiers nog meer voordelen zal opleveren.”

Passagiers van China Airlines kunnen per direct frequent flyer Miles sparen en besteden aan boord van vluchten die door de SkyTeam-partners worden uitgevoerd. Deelnemers aan de frequent flyer programma’s van andere SkyTeam Member airlines kunnen ook Miles sparen en besteden wanneer ze met China Airlines vliegen. China Airlines zal meedoen aan alle wereldwijde aanbiedingen van SkyTeam, waarvan met name de zakelijke klanten met commerciële belangen in Taiwan kunnen profiteren.

China Airlines in een nieuw jasje

China Airlines heeft niet alleen het SkyTeam-logo in haar huisstijl opgenomen, maar ook haar eigen merkimago volledig vernieuwd. Het handelsmerk ‘de roze pruimenbloesem’ en de ‘Chinese zegel’ zijn geïntegreerd, zodat de bedrijfsidentiteit van China Airlines voortaan zal worden vereenzelvigd met één eenvoudig en modern ontwerp.

Het nieuwe logo is binnenkort te zien in alle nieuwsberichten en op alle uithangborden en reisproducten voor passagiers wereldwijd. China Airlines is tevens de eerste SkyTeam-luchtvaartmaatschappij die met een Boeing 747-400 in de kleuren van SkyTeam vliegt. Dit toestel werd onthuld tijdens de feestelijke ceremonie die vandaag plaatsvond.

Taiwan Taoyuan International Airport

Taiwan Taoyuan International Airport (IATA: TPE, ICAO: RCTP) (traditioneel Chinees: 台湾 桃园 国际 机场, vereenvoudigd Chinees: 台湾 桃园 国际 机场, pinyin: Taiwan Taoyuan Gúojì Jīchǎng), de grootste luchthaven in Taiwan, is een internationale luchthaven in Dayuan Township, Taoyuan County, Taiwan. Het is een van de vier Taiwanese luchthavens met reguliere internationale vluchten, en is veruit de drukste internationale luchthaven onder hen. Het is de belangrijkste internationale hub voor China Airlines en EVA Air.

De luchthaven was geopend voor commerciële activiteiten in 1979 en is een belangrijk regionaal overslag centrum, passagiers-hub en gateway voor bestemmingen op het vasteland van China en de rest van Azië. De luchthaven was voorheen bekend als Chiang Kai-shek International Airport (CKS International Airport), totdat de naam werd veranderd in 2006 zijn huidige naam.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.