Bijgewerkt: 7 december 2023

Chinees toprestaurant in Stadspark

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
28-12-2006

BeijingMascot BV, exploitant van de toekomstige horecavoorziening in het Stadspark bij het Handelsplein, ziet Amstelveen als een „springplank" om meerdere restaurants in Nederland te gaan realiseren.

Stadspark Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Het Stadspark in Amstelveen


Maandag 18 december 2006 is door de Stadshart Amstelveen Ontwikkelingsmaatschappij (SAO) en BeijingMascot BV de koop/ aannemingsovereenkomst ondertekend ten behoeve van de ontwikkeling en realisatie van het restaurant. Volgens een gemeentelijk persbericht gaat het om een „toprestaurant in Chinese sfeer".

Het restaurant wordt circa 770 vierkante meter groot. Het schetsontwerp is gemaakt door de architecten Kees en Mattijs Rijnboutt - de eerstgenoemde is conditionerend architect van het Stadshart geweest - en wordt de komende maanden verder uitgewerkt. Het oorspronkelijke schetsontwerp stamt uit eind negentiger jaren.

Samen met de nu onderhanden bouw op de Townhouse-locatie op het Stadsplein vormt het restaurant het sluitstuk van de omvangrijke vernieuwing van het Stadshart. De uitvoering startte in 1993 na oprichting van het publiek-privaat samenwerkingsverband SAO. Townhouse zal circa juni 2007 gereed zijn, het restaurant nabij het stadspark zal naar verwachting in de tweede helft 2008 zijn deuren openen.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.