Bijgewerkt: 4 maart 2024

Club DownTown is geopend in Westwijk

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveenweb
10-02-2012

Donderdagmiddag 9 februari 2012 werd de opening van Club DownTown in Westwijk door wethouder Herbert Raat (VVD) verricht. De afgelopen weken hebben veel vrijwilligers hard gewerkt aan het opknappen van jongerencentrum DownTown.

downtown  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Herbert Raat in gesprek met Michel Becker, raadslid van D66 en Dirk Landsaat, directeur van het Sportbedrijf Amstelveen


Deze opknapbeurt was echt nodig, want dit jongerencentrum was de laatste tijd erg verwaarloosd, aangezien de subsidiegelden van de gemeente aan Cardanus niet voldoende voor onderhoud van de centra werden gebruikt. Toen de gemeente de subsidiegelden in eigen hand hield, was dit voor een aantal jongeren, vrijwilligers en natuurlijk de gemeente het signaal, dat er iets moest gebeuren.

downtown  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De bar is ook open


Financiële regelingen werden getroffen en na sluiting van de jongerencentra 'De Bajes' en 'Het Galjoen', werd voor aanpassingen en programmering, aanspraak gemaakt op de € 100.000, die in de begroting van 2011 al was toegezegd.

Het gehele jongerencentrum werd eerst ontruimd, alle troep werd weggegooid, de zaal kreeg een schoonmaakbeurt, alles werd opnieuw geschilderd, de disco werd opnieuw ingericht er werd een nieuwe bar gebouwd, dus nu ziet het erg goed uit. Sportbedrijf Amstelveen zorgt voor de facilitaire zaken en de mensen van het wijkplatform Westwijk sturen de club aan.

downtown  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Hermine Janssens verwelkomt iedereen hartelijk in Club DownTown. Naast haar staat wethouder Raat


Een aantal leden van de fracties van D66-Amstelveen, het CDA, BBA en GroenLinks-Amstelveen waren tijdens de opening ook aanwezig. Zij waren het destijds in grote lijn eens met de nota jeugdbeleid 2010-2015 en wilden voorkomen, dat het jeugdcentrum nog verder achteruit zou gaan. Hun motie werd gelukkig voor de jongeren, door de gemeenteraad aangenomen.

Het doel van de motie was om het enig overgebleven jongerencentrum DownTown te behouden voor jongeren in de leeftijdsgroep tot 18 jaar. De jongeren tot 23 jaar kunnen bij P60 terecht. DownTown gaat nu verder als Club DownTown en valt onder het management van P60. Amstelveense jongeren tot 18 jaar kunnen lid worden en ontvangen hierbij een toegangspasje. Zo is de controle verbeterd voor wie de club komt bezoeken.

downtown  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Herbert Raat, wethouder Jeugd, vertelt in zijn toespraak, dat hij ontzettend verheugd is, dat dit jeugdcentrum een mooie nieuwe start kon krijgen


Eindelijk was het zover en kon de officiële opening plaatsvinden. Hermine Janssens van het Jongerenwerk Amstelveen heette iedereen van harte welkom in de DownTown. 'De vrijwilligers hebben heel hard gewerkt om alles schoon te maken en zorgden ervoor dat alles weer werkt en daarom willen wij onze vrijwilligers heel hartelijk bedanken'- aldus mevrouw Janssens.

downtown  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Medewerkers en vrijwilligers luisteren naar de toespraken


Herbert Raat (VVD) wethouder Jeugd, was ook aanwezig en hij heette ook iedereen hartelijk welkom. Hij was blij, dat het eindelijk is zo ver is gekomen met DownTown. 'Hulde, petje af en ik hoop, dat alles blijft goed gaan en als er toch problemen zijn, dan gaan wij het pragmatisch oplossen. Verder wil ik bedanken voor alle werk, dat de mensen bij de wijkplatforms hebben verricht!'

downtown  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Vrijwilligster, Ria Ganzenotti met haar certificaat van waardering. Naast haar zit Michel Becker, raadslid van D66


Vervolgens overhandigde hij het certificaat van waardering aan mevrouw Ria Ganzinotti als dank voor alle toewijding en inzet voor de jeugd in Westwijk en club DownTown in het bijzonder. Als vrijwilliger heeft zij ontzettend veel gedaan en dat doet ze al heel lang in de buurt.

downtown  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Een gigantische graffiti op de muren van Club DownTown


downtown  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Raat met de medewerkers en de vrijwilligers van Club DownTown. Maar ook de lokale politici van GroenLinks en D66 staan op de foto, die er uiteindelijk voor zorgden in de gemeenteraad, dat het met de club goed kwam


downtown  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Nog het oude bord, maar met nieuwe inhoud: Club DownTown in Amstelveen


Adres: Club DownTown, Westwijkplein 7, 1187 LS Amstelveen. Openingstijden:

Woensdag open van 15.00 uur tot 22.00 u 16-
Donderdag thema van 20.00 u tot 22.30 uur op uitnodiging
Vrijdag open van 19.30 uur tot 23.00 uur 16-
Zaterdag open van 16.00 uur tot 23.00 uur 18-
Zondag open van 19.00 uur tot 23.30 uur 16+Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.