Bijgewerkt: 8 mei 2024

Club van Amstelveense Sportambassadeurs is opgericht

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-10-2023

Zeven Amstelveense (oud-)topsporters en een betrokken voormalig sportwethouder zijn dinsdag 10 oktober 2023 benoemd tot leden van de nieuw opgerichte Club van Sportambassadeurs Amstelveen (CSA). Deze onafhankelijke adviesraad voorziet de gemeente gevraagd en ongevraagd van advies omtrent (beleids)ontwikkelingen en actualiteiten op het gebied van sport. De focus ligt hierbij op breedtesport voor jong en oud.

Een van de doelen van de CSA is het signaleren van kansen en bedreigingen voor de Amstelveense sportsector en het leggen van verbinding met andere sectoren zoals onderwijs, cultuur, bedrijfsleven en de multiculturele samenleving in Amstelveen. 'Amstelveen kent een rijk sportklimaat en telt vele inwoners die een sport beoefenen. Onder hen bevindt zich ook een groot aantal prominente sporters. Om sport een nog belangrijkere rol te laten spelen in de Amstelveense samenleving is de Club van Sportambassadeurs opgericht die de gemeente vanuit de praktijk en eigen ervaring kan voorzien van onafhankelijk advies. We zijn er trots op dat deze topsporters tijd willen vrijmaken om Amstelveen op sportief gebied verder te verbeteren. We willen hen bedanken dat ze zich op deze manier inzetten voor de gemeente'  - zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Sport.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

Herbert Raat (VVD) wethouder Sport

De sportambassadeurs. De benoemde leden van de CSA zijn paralympisch profwielrenner Daniel Abraham Gebru, voormalig profhockeyer Ron Berteling, oud-wethouder Sport Peter Bot, profvoetballer Carel Eiting, schermer Suhayl Nawar, voormalig profhockeyster Carole Thate, voormalig proftennisser Rolf Thung (voorzitter CSA) en profzwemster Kira Toussaint. Op korte termijn worden de leden officieel geïnstalleerd.

Adviesfunctie. De ambassadeurs komen fysiek tweejaarlijks bij elkaar. In november vindt de eerste bijeenkomst plaats. Daarnaast kan iedere ambassadeur zijn expertise uitdragen en kan hen gevraagd worden hun discipline te promoten om inwoners te motiveren voor sport. De leden van de CSA worden benoemd voor vier jaar. Na twee jaar vindt een tussenevaluatie plaats.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.