Bijgewerkt: 20 april 2024

Code geel op 1 augustus 2021 in Nederland

Nieuws -> Weer

Bron: KNMI
01-08-2021

Enkele stevige regen- en onweersbuien meld het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut KNMI. Vanochtend 1 augustus 2021 komen er zowel in het noorden als westen enkele stevige buien voor die geleidelijk actiever worden en gepaard kunnen gaan met onweer, hagel en veel neerslag in korte tijd. De buien verplaatsen zich in de loop van de dag naar het oosten.

Vanmiddag wordt het dan van het noordwesten uit droog en breekt op steeds meer plaatsen de zon door. De laatste buien zullen in de eerste helft van de avond boven het zuidoosten geleidelijk oplossen. De maximumtemperatuur loop uiteen van 18°C in het noordwesten tot 21°C in het zuidoosten. De zwakke wind is overwegend zuidwestelijk en draait in de loop van de dag overal naar noordwest en wordt dan matig.

Foto Amstelveen
(Bron KNMI - 2021)

Vanochtend 1 augustus 2021 komen er zowel in het noorden als westen enkele stevige buien voor die geleidelijk actiever worden en gepaard kunnen gaan met onweer, hagel en veel neerslag in korte tijd


Komende nacht komen vooral in het midden van het land opklaringen voor. Zowel in het noorden als zuiden is er meer bewolking. In het noorden kan er later in de nacht een bui van zee binnendrijven, elders blijft het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het midden van het land tot 13°C vlak aan zee en onder de bewolking in het noorden en zuiden. Er staat een zwakke westelijke wind, in het Waddengebied staat er een matige wind uit west tot noordwest.

Maandagochtend 2 augustus 2021 schijnt vooral in het midden van het land de zon. In het noorden en zuiden is er meer bewolking en kan er een enkele bui voorkomen. In de middag kan ook elders de zon af en toe doorbreken, maar de kans op een enkele lichte bui blijft aanwezig. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C op de Wadden tot lokaal 21°C in het zuidoosten van het land. De wind is west tot noordwest en is zwak tot matig.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.