Bijgewerkt: 28 maart 2024

Code oranje vanaf zaterdag 8 augustus 2020 in Nederland

Nieuws -> Weer

Bron: KNMI/RIVM
07-08-2020

Aanhoudende hitte, vanaf zaterdag 8 augustus 2020. Vooral in het zuiden en zuidoosten van Nederland extreme hitte – meldt het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI). De komende dagen is er sprake van aanhoudende hitte in het hele land. Vanaf zaterdag kan het met name in het zuiden en zuidoosten extreem warm worden met maximumtemperaturen van 35°C of iets daarboven.

In stedelijke gebieden kan het ook elders in het land 35°C worden. Ook de nachten worden geleidelijk steeds warmer met vanaf de nacht naar zondag minima van boven de 18°C. Het Nationaal Hitteplan van het RIVM is actief. Het zeer warme weer houdt waarschijnlijk tot halverwege volgende week (33-2020) aan.



Er is sprake van aanhoudende hitte. Besteed extra zorg en aandacht aan kwetsbare mensen in uw omgeving. Met name ouderen en mensen met een chronische aandoening wordt geadviseerd maatregelen te nemen: drink voldoende, houd uzelf en uw woning koel. Aanhoudend warm weer vormt vooral een gezondheidsrisico voor ouderen, chronisch zieken en mensen met overgewicht. Ook mensen die niet goed voor zichzelf kunnen zorgen hebben op warme dagen meer aandacht van anderen nodig om voldoende te drinken en koel te blijven. Kinderen zijn kwetsbaar voor hitte omdat ze niet altijd zelf in staat zijn om maatregelen te nemen om oververhitting te voorkomen. Het risico tijdens hitte voor jonge kinderen wordt vooral bepaald door het gedrag van verzorgers.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.