Bijgewerkt: 28 maart 2024

Collecte van Amnesty International

Nieuws -> Informatief

Bron: Amnestygroep Amstelveen
22-12-2009

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2010 voor de achtste keer een landelijke collecte. Deze zal plaatsvinden van 7 februari tot en met

13 februari 2009. Na de eerste succesvolle zeven jaren, waarbij in 2009 circa 19.000 vrijwilligers langs de deuren gingen en bijna 1,7 miljoen euro werd opgehaald, zullen zo’n 22.000 collectanten dit jaar steun gaan vragen voor het werk van Amnesty. 

Amnesty Amstelveen
(Amnesty International - 2009)

Het logo van Amnesty International, een brandende kaars met prikkeldraad


In Amstelveen haalden we bijna 14.000 euro op

Met de slogan ‘Geef om vrijheid’ wil Amnesty duidelijk maken, dat vrijheid niet in alle landen vanzelfsprekend is en dat er geld nodig is om de vrijheid van mensen te waarborgen. Amnesty zet zich onder meer in voor de vrijlating van gewetensgevangenen, eerlijke processen voor alle politieke gevangenen, afschaffing van de doodstraf en beëindiging van martelingen, politieke moorden en ‘verdwijningen’. Ook vrij zijn van discriminatie is een mensenrecht waar Amnesty voor strijdt.

Waarom collecteren?

Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie. Om die reden ontvangt de organisatie geen geld van de overheid of van politieke groeperingen. Bijdragen van leden en giften, zoals tijdens de collecte, maken het werk van Amnesty blijvend mogelijk.

Amnesty International in 2009

Amnesty International organiseert campagnes waarin een thema of land centraal staan. Met zo'n grootschalige actie wordt geprobeerd verbeteringen in de mensenrechtensituatie te realiseren en om het bewustzijn over onderwerpen die iedereen aangaan te vergroten.

Amnesty’s acties blijven helaas nodig. Schendingen van mensenrechten vinden nog steeds wereldwijd plaats. In een groot aantal landen worden gevangenen gemarteld. Ook kinderen worden het slachtoffer van gruwelijke vormen van geweld en mishandeling.

Politieke gevangenen krijgen vaak oneerlijke processen. Nog steeds passen 58 landen ter wereld de doodstraf toe: in 2008 werden ten minste 2.390 mensen geëxecuteerd en kregen 8.864 mensen een doodvonnis opgelegd. In vele landen kun je vanwege een afwijkende mening in de gevangenis belanden. Kijk ook op: Amnestygroep Amstelveen



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.