Bijgewerkt: 13 juli 2024

College wil Emergohal tot 2011 openhouden

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
14-09-2006

Het college van B&W neemt maatregelen om de Emergohal aan Langs de Akker tot 2011 open te houden voor sportactiviteiten. „Om de hal in stand te houden, is het wegwerken van enig achterstallig onderhoud noodzakelijk," aldus een gemeentelijke advies. „Het gaat hier om maatregelen in het kader van de brandveiligheid, achterstallig schilderwerk en vervanging plafondplaten als gevolg van waterschade. De eenmalige kosten hiervan bedragen 70.000 euro.

Emergohal  Amstelveen(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De Emergohal in Amstelveen


Voor de periode van vier jaar (2007 tot en met 2010) gaat de gemeente uit van een beperkt, minimaal, onderhoudsprogramma. De kosten hiervan bedragen 45.000 euro per jaar." In verband met de internationale eisen die aan het spelen door volleybalvereniging en landskampioen Martinus van Championsleague-wedstrijden worden gesteld, zijn nog enige aanpassingen in de hal nodig. De eenmalige kosten hiervoor bedragen 30.000 euro.

In totaal is voor het open houden van de Emergohal tot en met 2010 een bedrag nodig van 280.000 euro. Op 23 december 2005 heeft de gemeenteraad besloten tot de nieuwbouw van een multifunctionele topsporthal in combinatie met het Amstelveen College. Deze hal zal de Emergohal op termijn vervangen. De Emergohal blijft dus tot en met 2010 open.

Het damesteam van Martinus is in 2006 landskampioen geworden en zal het komende seizoen aan de Europese Championsleague gaan deelnemen. Om te kunnen voldoen aan de internationale eisen (onder andere hoogte hal) kunnen de Championsleague-wedstrijden uitsluitend in de Emergohal plaatsvinden.

Dit betekent dat Martinus voor haar Europese wedstrijden - naast volleybalvereniging AMVJ - gebruik moet kunnen maken van de Emergohal. In de zaal zijn enige aanpassingen nodig ten behoeve van aanleg en verlichting van het centre court.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.