Bijgewerkt: 27 juni 2022

College Amstelveen tegen illegaal gebruik bouwsels

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-05-2011

Burgemeester en wethouders van Amstelveen willen andere prioriteiten stellen bij handhavingstaken. Nadruk komt te liggen op zaken die gevaarlijk zijn, zoals het illegaal gebruik van bouwsel, brandveiligheid en constructieve veiligheid.

Nieuwe Karselaan

Na een tip is een inspectie op de achtererven van de Nieuwe Karselaan uitgevoerd. De gemeente constateerde, dat er de afgelopen jaren veel bouwsels illegaal zijn gebouwd of legaal zijn gebouwd maar illegaal worden gebruikt (bewonen van schuren en tuinhuisjes).

Raat  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Herbert Raat (VVD)


Wethouder Herbert Raat (VVD) van Handhaving:’Het is belangrijk dat iedereen – inwoners, medewerkers en bestuur – weet welke handhavingstaken wel, en welke handhavingstaken geen prioriteit hebben. Ik vraag me echt af of er de afgelopen jaren juiste keuzes zijn gemaakt over de inzet van de beschikbare toezichts- en handhavingscapaciteit.

Het kan toch niet zo zijn, dat levensgevaarlijke situaties, zoals het niet voldoen aan de eisen van brandveiligheid, niet door ons worden gesignaleerd of aangepakt. Het college zet de komende jaren dan ook zwaar in op constructieve veiligheid en brandveiligheid’.

Dwangsom

De betrokken eigenaren zijn door de gemeente aangeschreven om de strijdigheden op te heffen. Dit kan bijvoorbeeld door het illegaal gebruik te staken, het verwijderen van een gevaarlijke constructie, of het terugbrengen van het bouwwerk tot het maximaal toegestane formaat. Indien nodig legt het college een last onder dwangsom op.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.