Bijgewerkt: 19 april 2024

College Amstelveen wil de infrastructuur van de stad verbeteren

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-05-2012

Komende jaren veel inzet op verkeerveiligheid en verkeersafwikkeling

Aanleggen van rotondes, vervangen van verkeerregelinstallaties, plaatsen van fietsstallingen, verbeteren van de fietsinfrastructuur, veiliger maken van kruispunten en wegen. Het zijn concrete acties die de komende jaren op de planning staan om uit te voeren en vormen de speerpunten van het Uitvoeringsprogramma verkeer 2012-2015. Met deze maatregelen is een bedrag van ruim 10 miljoen euro gemoeid.

levie Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

John Levie, (BBA) wethouder verkeer


Het uitvoeringsprogramma richt zich in essentie op de korte termijn. De projecten hangen niet of nauwelijks samen met grote infrastructurele uitdagingen waar Amstelveen ook mee te maken heeft: A9, Amstelveenlijn, N201. Daarom kan op korte termijn een groot aantal kruispunten en wegen veiliger gemaakt worden.

Zo is een concreet voorbeeld voor de korte termijn is het veranderen van het kruispunt Van der Hooplaan Lindenlaan in een rotonde. Voor 2013 staan o.a. Groen van Prinsterenlaan/ Keizer Karelweg en Graaf Aelbrechtlaan/ Keizer Karelweg op de planning.

In het uitvoeringsprogramma staat centraal:

-Veiliger maken van gevaarlijke kruispunten, o.a. door aanleg/ aanpassing van rotondes

-Inrichten van wegennet op een duurzaam veilige manier

-Uitbreiden/ verbeteren fietsen stallingen bij winkelcentra, sportvoorzieningen en tramhaltes

-Veiliger en comfortabel maken van hoofdfietsroutes

-Doorgaan met permanente verkeerseducatie

-Vervangen van een aantal verkeersregelinstallaties

-Reserveren middelen voor verbetering openbaarvervoerinfrastructuur

Het college vraagt de Amstelveense gemeenteraad in te stemmen om enkele bestaande verkeersbudgetten te gebruiken voor invoering van geplande maatregelen. Wethouder John Levie (BBA) van verkeer: “Anderhalf jaar geleden is gestart met het toewerken naar dit uitvoeringsprogramma.

Het bevat concreet de zaken die we aanpakken de komende tijd. Natuurlijk gaat dit overlast opleveren voor Amstelveners. Toch denk ik, dat iedereen dat graag voor lief neemt als het de verkeersveiligheid en verkeersafwikkeling flink verbetert. We vragen de gemeenteraad hiervoor geen extra geld, maar wel of we de reeds beschikbare gelden anders mogen bestemmen.” Het Uitvoeringsprogramma verkeer staat op de agenda van de commissie RWN op 29 mei 2012.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.