Bijgewerkt: 26 september 2021

College Amstelveen wil energiezuinige woonwijk aan Startbaan 12

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
01-10-2013

Het gebied van het voormalige Amstelveen College is vrij gekomen. Het College van B en W ziet mogelijkheden in het plan van Dura Vermeer om hier een energiezuinige woonwijk te realiseren.

Onlangs is het nieuwe Amstelveen College geopend en daarmee is het oude pand aan Startbaan 12 beschikbaar gekomen. Dura Vermeer heeft aangegeven hier kansen te zien om een energiezuinige woonwijk te realiseren. Op 1 oktober 2013 heeft het college van B en W ingestemd met de startnotitie om deze ontwikkeling mogelijk te maken. Deze ontwikkeling biedt namelijk belangrijke kansen.


Grotere kaart weergeven Het Amstelveen College in 2008 aan de Startbaan 12

Wethouder Jan Willem Groot van Wonen en Milieu (CDA): “In de eerste plaats omvat het plan van Dura Vermeer het voornemen om 53 eengezinswoningen te realiseren in een voor Amstelveen betaalbare prijsklasse (van € 249.000,-- tot € 289.000,-- vrij op naam).

Deze koopwoningen krijgen zonnepanelen op de daken en door de noord-zuid oriëntatie van de rijtjes kan veel elektriciteit worden opgewekt. Ook komen er warmtepompen in de woningen, waardoor de woningen op een efficiënte wijze worden verwarmd en gekoeld.

Door met name zonnecellen op de daken leveren de woningen vervolgens meer energie op dan de bewoners voor verwarming et cetera gebruiken. Zo slaan we samen met Dura Vermeer twee vliegen in één klap.”

Wethouder John Levie van Ruimtelijke Ordening (BBA): “Het is een plan, waarvoor het de moeite zeker waard is om de bestemming te wijziging van maatschappelijk (scholen, medische, sociale en culturele instellingen) naar wonen. Er is veel behoefte aan betaalbare woningen en die zijn in dit gebied prima in te passen in de bebouwingsstructuur. Bovendien kan de wijk hier prima ontsluiten op de Startbaan en er is voldoende parkeerruimte in dit gebied.”

Naar verwachting behandelt de gemeenteraad de startnotitie in haar vergadering van 6 november en daaraan voorafgaand in de commissie Ruimte, Wonen en Natuur van 15 oktober 2013.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.