Bijgewerkt: 25 juni 2024

College Amstelveen wil marktwerking welzijnsactiviteiten

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-03-2012

Zoals eerder bekendgemaakt, wordt de subsidie vanuit de gemeente aan welzijnsorganisatie Cardanus per 1 januari 2013 stopgezet. Het college beoogt meer marktwerking in de welzijnsactiviteiten.

Gemeente Amstelveen en Cardanus zijn sinds vorig jaar met elkaar in gesprek om de welzijnsorganisatie in een gereguleerd proces gezamenlijk af te bouwen. Cardanus heeft besloten dit proces af te breken. De organisatie maakte gisteren bekend los van de gemeente verder te willen gaan in afgeslankte vorm.

Cardanus vindt, dat de wethouder onvoldoende duidelijkheid heeft gegeven over de situatie na 2012. “Die duidelijkheid is er wel, de subsidie stopt per 1 januari 2013. Veel duidelijker kunnen we niet zijn. Ons college wil meer marktwerking in de welzijnsactiviteiten in Amstelveen. Cardanus verzocht ons vervolgens om gezamenlijk de organisatie te ontmantelen.

Levie  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Jacqueline Koops (CU)


We hebben sindsdien een aantal gesprekken gehad over, waar het beheer en het sociaal cultureel werk ondergebracht konden worden. Ook waren we in gesprek over een alternatief voor de andere medewerkers van Cardanus. De eventuele oplossingen komen met dit besluit op losse schroeven te staan”, vertelt wethouder Koops.

Inwoners van Amstelveen die gebruik maken van het wijkcentrum, of andere diensten van Cardanus hoeven zich geen zorgen te maken over de voorzetting van deze werkzaamheden. “Wij hebben voor 2012 een contract gesloten met Cardanus. Daarin is vastgelegd, dat de welzijnsorganisatie borg staat voor invulling van de welzijnsactiviteiten tot eind 2012”, aldus ChristenUnie-wethouder Jacqueline Koops.

“Ook na januari 2013 zorgen wij voor een goede uitvoering van het welzijnswerk”, aldus wethouder Koops. “Continuïteit is voor de gemeente belangrijk. Wij doen er zoveel mogelijk aan om de overgang naar een andere organisatie zo soepel mogelijk te laten verlopen.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.