Bijgewerkt: 4 december 2022

College B en W Amstelveen vergadert buiten de deur bij de Zonnehuisgroep

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
31-03-2015

Het college vergadert eens in de paar weken buiten de deur. Dit keer op 31 maart 2015 was zij te gast bij de Zonnehuisgroep. Hier spraken de collegeleden, voorafgaand aan de vergadering, ouderen die van de Zonnehuisgroep zorg ontvangen. De Zonnehuisgroep Amstelland biedt verschillende vormen van ouderenzorg. Mensen kunnen er terecht voor zorg thuis en kort- of langdurend verblijf in een woonzorgcentrum of verpleeghuis.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2015)

Vlnr.: Wethouders Maaike Veeningen, (D66), Jeroen Brandes, (PvdA), Herbert Raat, (VVD) en Mirjam van 't Veld, burgemeester van Amstelveen op bezoek bij de Zonnehuisgroep en in gesprek met de bewoners


De gemeente is sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de hulp en zorg binnen de WMO. De Zonnehuisgroep is een van de organisaties, waarbij de gemeente zorg inkoopt (o.a. dagbesteding). Uiteraard zijn er al vele contacten tussen de Zonnehuisgroep en de gemeente. De wethouders en burgemeester wilden echter met het gehele college graag een kijkje nemen in de Zonnehuisgroep. Voorafgaand aan de vergadering maakten ze een praatje en dronken zij koffie met verschillende bewoners en andere cliënten. Het college vindt het belangrijk om uit de mond van mensen zelf te horen hoe het hen vergaat en hoe zij de zorg ervaren.

Het college vergadert regelmatig buiten de deur. Zij bezoekt hierbij verschillende organisaties en instellingen. Eerder vergaderde het college in de Olmenhof, het Oude Dorp en bij ondernemerscentrum Nest. Het college bedenkt niet alleen zelf, waar zij gaat vergaderen. Bedrijven, instellingen en andere organisaties kunnen de gemeente, via de website, uitnodigen. Uiteraard neemt het college voor, of na de B en W vergadering graag een kijkje in de organisatie. Het besluit om ook op andere plekken in de stad te vergaderen past bij de manier waarop het college Amstelveen wil besturen: dicht bij de Amstelveners, met oog op wat er leeft in de samenleving.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.