Bijgewerkt: 29 maart 2024

College heeft subsidieaanvraag ingediend bij provincie

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-11-2010

Wethouder Groot mikt op financiële steun voor Legmeer

Het College van B en W van Amstelveen heeft een subsidieaanvraag ingediend bij de Provincie Noord-Holland voor de revitalisering van bedrijventerrein Legmeer. Daarnaast zet het College ook in op een bijdrage van de Stadsregio Amsterdam (SRA).

Als de financiële bijdragen worden toegekend kan B en W rekenen op circa 365.000 euro. Dat is ruim de helft van de benodigde 630.000 euro. Uiterlijk 1 april 2011 moet bekend zijn, of de gemeente aan de slag kan.

Legmeer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Ondernemers van het bedrijventerrein Legmeer aan tafel op 29 juni 2009 tijdens de presentatie 'Revitalisering bedrijventerrein Legmeer'


Het revitaliseringsplan van bedrijventerrein Legmeer omvat het vernieuwen van wegen en kruispunten, het verbeteren van parkeer- en groenvoorzieningen en het opschonen van de openbare ruimte. De gemeente Amstelveen hoopt op een bijdrage van 157.000 euro van de Provincie Noord-Holland die hiervoor zogenaamde HIRB-subsidies (Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen) beschikbaar stelt.

Daarnaast klopt de gemeente aan bij de SRA voor nog eens 208.000 euro. De subsidieverstrekker eist bij toekenning van de financiële steun dat het werk begin 2012 van start gaat. Naar verwachting is Legmeer eind 2014 helemaal klaar.

Samenwerking op alle fronten

EZ-wethouder Groot (CDA) licht de subsidieaanvragen toe. ‘Ondanks de financieel moeilijke tijden willen we alle mogelijke middelen inzetten om bedrijventerrein Legmeer veiliger en aantrekkelijker te maken voor ondernemers en bezoekers. De gemeente kan het echter niet alleen.

Gezien de aanzienlijke kosten die ons te wachten staan, zetten we in op subsidieregelingen van Provincie en Stadsregio. Daarnaast willen we ondernemers nog meer betrekken in het revitaliseringstraject. Ze kunnen meedraaien, ideeën aandragen en zelf maatregelen nemen. Zo kan Legmeer weer de uitstraling krijgen die het verdient.’

Keurmerk Veilig Ondernemen

De revitalisering is nodig voor de optimalisering van veiligheid en uitstraling van het bedrijventerrein. Ondernemersvereniging Amstelveen, Regiopolitie Amsterdam-Amstelland, MKB Nederland en de gemeente tekenden in januari 2009 het convenant Keurmerk Veilig Ondernemen en Revitalisering bedrijventerrein Legmeer, en spraken af samen verbetermaatregelen uit te voeren.

Recentelijk investeerde de gemeente al in nieuwe straatverlichting voorzien van LED lampen. Tevens zijn nieuwe bewegwijzeringsborden geplaatst.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.