Bijgewerkt: 4 maart 2024

College in gesprek over optimalisering sportvelden

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-02-2010

Wethouder Veenboer presenteerde op 22 februari 2010 de resultaten van een aantal scenario's aan de veldsportverenigingen van Janselaan West, Janselaan Oost en Escapade over optimalisering van de sportvelden. De gemeente heeft de sportclubs gevraagd te reageren op de voorstellen. Wethouder Veenboer is sinds januari constructief in gesprek met de betrokken sportclubs.

Eerder is overeenstemming bereikt over de toekomstige plek van ARC. Op basis daarvan zijn twee scenario’s uitgewerkt. Bij de gemeentelijke scenario’s geldt, dat de locatie van het huidige leemveld en het naastgelegen grasveld (nu in gebruik door voetbalclub NFC/ Brommer) het meeste geschikt is als nieuwe locatie van Rugbyclub ARC. NFC/ Brommer krijgt ter compensatie een kunstgrasveld.

Optimalisering van sportvelden is een ingewikkelde puzzel. Gisterenavond heeft dat nog niet geleid tot een definitieve keuze. Wethouder Veenboer is echter hoopvol dat er een voor alle partijen een bevredigende oplossing wordt gevonden. Het college heeft de sportclubs gevraagd om uiterlijk woensdagochtend een reactie te geven op de voorstellen. ‘s Avonds informeert wethouder Veenboer de commissie Burgers en Samenleving over de stand van zaken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.