Bijgewerkt: 16 april 2024

College van B en W verkoopt haar ENECO-aandelen niet

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
23-05-2009

Door Herbert Raat (VVD)
Herbert Raat Amstelveen

Het college van B en W van Amstelveen is niet meer van plan om de ENECO-aandelen te verkopen. Dit bleek vanmiddag uit informatie aan de gemeenteraad. De brief die het College wilde sturen aan mede-aandeelhouder Rotterdam waarin Amstelveen een eigen koers tot verkoop van aandelen wilde inzetten, samen met Aalsmeer, Bloemendaal, Castrium, Haarlemmerliede, Uithoorn en Zandvoort, wordt niet verzonden.

Kip Amstelveen
(Herbert Raat - 2009)

De kip met de gouden ei


Een goed besluit, de VVD-Amstelveen is tegen verkoop en ook bij andere partijen in de gemeenteraad is er weinig draagvlak op de 'kip met de gouden eieren te slachten', jaarlijks ontvangt de gemeente € 2 miljoen aan dividend.

De aandelen zijn een prima deelneming voor de gemeente en de positie die we nu hebben krijgen we nooit meer terug. Voor ons als gemeente is er geen noodzaak voor verkoop. Sterker nog, wij denken dat de verkoop van belangrijke nutsvoorzieningen zoals de energiebedrijven aan vooral buitenlandse bedrijven ons in Nederland duur kan komen te staan.

Voor gemeenten en provincies is het natuurlijk prettig om een zak met geld te incasseren maar onze burgers en bedrijven zullen het driedubbel moeten betalen. Op lange termijn zullen onze aandelen alleen maar meer opbrengen voor Amstelveen, kortom goed dat B&W terugkomt van haar standpunt om te verkopen.

Bestuursvoorzitter Jeroen de Haas van ECECO vindt het 'kwalijk' dat Essent iedereen 'meezuigt in de angst dat de gesplitste Nederlandse energiebedrijven niet zouden kunnen overleven. Eenmalig levert verkoop een hoop geld op maar zo verkopen we ons tafelzilver ten koste van de volgende generatie. 



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.