Bijgewerkt: 9 december 2022

College wil nu toch iets anders met Fokkerlaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
07-06-2007

Het kantoorgebouw aan de Fokkerlaan (bekend als GGD-locatie) wordt niet verkocht, maar gesloopt en herontwikkeld. Daarnaast wordt de nieuwbouw aan de Bovenkerkerkade niet twee, maar drie bouwlagen hoog.

GGD Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Het gebouw van de GGD Amstelveen aan de Fokkerlaan 50 op 7 juni 2007Daarmee wijkt het gemeentebestuur op twee belangrijke punten af van de oorspronkelijke plannen, zoals vastgelegd in de Nota van Uitgangspunten (NvU). De wijzigingen worden door het college als 'wenselijk' ervaren. Op de locatie komt een nieuw kantoorcomplex van vier lagen.

Het gebouw moet bijdragen aan het afschermen van het geluid (rijksweg A9) voor het binnenterrein van het complex. Een apart geluidscherm zou daarmee overbodig worden. Aan de zijde van de Bovenkerkerkade en op de hoek Keizer Karelplein/Fokkerlaan zal het nieuwe kantoorgebouw uit drie lagen bestaan.

De extra woningbouwlaag aan de Bovenkerkkade (van twee naar drie lagen) moet eveneens als 'geluidsscherm' dienen om het binnenterrein van het complex af te schermen. Doordat het plangebied van de Fokkerlaan aanzienlijk lager ligt dan de kade, is de eerste bouwlaag van de woningen verzonken in het gebied.

De nieuwe ontwikkeling draagt volgens het gemeentebestuur bij aan de beeldkwaliteit aan de Bovenkerkerkade. De extra parkeerduk die de woningbouw met zich mee zal brengen, moet worden opgevangen in het plangebied zelf.

Aan de Fokkerlaan wordt aan beide zijden uitgegaan van zogenaamd 'langsparkeren'. In het plangebied is op de hoek Van den Broekelaan/Fokkerlaan ook een speelplek voor kinderen in de basisschoolleeftijd ingeruimd. Omdat het Programma van Eisen (PvE) afwijkt van de eerder vastgestelde Nota van Uitgangspunten (NvU) houdt de gemeente in overleg met het wijkplatform nog deze maand een inloopavond voor omwonenden en andere belangstellenden. De datum is nog niet bekend.

De ontwikkeling van de Fokkerlaan maakt deel uit van Programma Integraal Accomodatiebeleid (PIA l). Het gemeentebestuur van Amstelveen heeft in PIA l de verbetering van schoolgebouwen opgenomen en dit ook gekoppeld aan locaties, waaruit opbrengsten komen om de verbetering van schoolgebouwen te bekostigen.

Externe links: Fokkerlaan Programma van Eisen (pdf)  Fokkerlaan project


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.