Bijgewerkt: 31 maart 2023

Commandant van Brandweer Amsterdam-Amstelland bezocht Amstelveen

Nieuws -> Brandweer

Bron: Brandweer / Gemeente Amstelveen / Amstelveenweb
12-04-2013

Op verzoek van de burgemeester Van Zanen komen regelmatig de leiders van de verschillende operationele (hulp)diensten, onder andere politie en brandweer langs om de stand van zaken toe te lichten.

van Strien Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Elie van Strien, commandant van Brandweer Amsterdam-Amstelland. Het brandweerkorps is in januari 2008 gevormd door samenvoeging van de zes gemeentelijke korpsen van Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Diemen, Ouder-Amstel (Ouderkerk en Duivendrecht) en Uithoorn. Deze gemeenten vormen samen de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland


Zo kwam op donderdagavond 11 april 2013 brandweercommandant Elie van Strien ook langs om de raadscommissie bij te praten over de stand van zaken bij de brandweer Amsterdam-Amstelland. Als eerste actiepunt van de commissievergadering van ABN (Algemeen Bestuur en Middelen) in de raadzaal van de gemeente Amstelveen hield hij zijn presentatie.

Vanaf 1 januari 2012 is Elie van Strien (1953) commandant van Brandweer Amsterdam-Amstelland. Dit korps maakt onderdeel uit van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Na zijn studie chemie heeft Van Strien de brandweeracademie doorlopen en is hij gestart als brandweerofficier bij de gemeentelijke brandweer Tilburg en de regionale brandweer Midden Brabant.Van 2005 tot 2006 was hij directeur Veiligheidsbeleid en Operatiën en tevens plaatsvervangend regionaal commandant in de Regionale Hulpverleningsdienst Rotterdam Rijnmond (RHRR). In die functie hield hij zich bezig met het beleid, de ontwikkeling en de realisatie van alle aspecten van de veiligheidsketen inclusief crisisbeheersing in de regio Rotterdam-Rijnmond.

Van 2006 tot 2012 was hij regionaal commandant van de regionale brandweer Rotterdam-Rijnmond. Sinds 2008 is hij bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR). Sinds 1 januari 2012 is Elie van Strien commandant van Brandweer Amsterdam-Amstelland.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.