Bijgewerkt: 3 december 2022

Commerciële coronatest Stadshart Amstelveen op andere locatie?

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-12-2020

Op 18 november 2020 heeft Sandra van Engelen raadslid van CDA-Amstelveen schriftelijke vragen gesteld aan het College B en W aangaande de vestiging van een commerciële coronatestlocatie in het Stadshart van Amstelveen aan de Rembrandtweg 6. Andere partijen waren, gezien de actualiteit, voornemens om tijdens de raadsvergadering van 20/11 mondelinge vragen te stellen. Deze zijn gebundeld en 20/11 mondeling beantwoord tijdens de raadsvergadering. Graag geven we u een verdere stand van zaken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

De commerciële coronatestlocatie Coronatest West Amstelveen aan de Rembrandtweg 6 in november 2020


Momenteel vindt overleg plaats tussen de eigenaar van het Stadshart en tevens verhurende partij, Unibail-Rodamco-Westfield (URW), en de ondernemer van de commerciële testlocatie Coronatest West Amstelveen. URW en ondernemer zijn in gesprek over de verder te nemen stappen en een mogelijk alternatieve locatie voor de ondernemer. Zij hopen dit op korte termijn af te ronden. De gemeente faciliteert door mee te zoeken naar een passende locatie. De ondernemer heeft in ieder geval al alle informatie die verwijst naar het gebruik van het openbaar vervoer van zijn website verwijderd.

Momenteel wordt meerdere keren per week door onze boa's specifiek toezicht gehouden bij deze locatie. De constatering is dat tot op heden, ook tijdens marktdagen, aan alle coronamaatregelen wordt voldaan. Er is, ongeacht het aantal afgenomen testen per dag/week, geen sprake van drukte of wachtrijen binnen of buiten deze locatie.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.