Bijgewerkt: 1 augustus 2021

Communicantjes sparen voor de Voedselbank Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Grea Twint
17-05-2011

De eerste communicantjes van de St. Urbanusparochie in Ouderkerk aan de Amstel sparen voor de Stichting Voedselbank Amstelveen

16 jongens en meisjes die afgelopen zondag 15 mei 2011, in de St. Urbanuskerk te Ouderkerk aan de Amstel hun Eerste Communie deden tijdens een zeer feestelijke viering, hebben tijdens hun voorbereiding hierop gespaard voor de voedselbank.

voedselbank Amstelveen
(Foto SVA - 2011)

De eerste communicantjes van de St. Urbanusparochie in Ouderkerk voor de bus van de Stichting Voedselbank Amstelveen


In het Eerste Communieproject is altijd een spaardoel opgenomen, omdat het belangrijk is dat kinderen leren met elkaar te delen, vooral met hen die het in het dagelijks leven veel minder hebben. In overleg met de ouders is gekozen voor de Stichting Voedselbank Amstelveen. In zelfgemaakt spaarpotjes spaarden de kinderen door klusjes te doen zoals boodschappen halen, afwassen en auto’s wassen. En er werd fanatiek gespaard!

Mevrouw Twint, coördinator van de Stichting Voedselbank Amstelveen, mocht tijdens de evaluatie van de Eerste Communicantjes op maandagmiddag 16 mei 2011 uit handen van een van de kinderen de spaarpotjes ontvangen.

Tevens werd haar de 1e collecte die tijdens de Eerste Communieviering werd verzameld en welke ook bestemd was voor de voedselbank overhandigd. De collecte had het bedrag van € 311.07 opgebracht. Daarnaast werd aan de coördinator een grote doos meegegeven met producten bestemd voor dezelfde voedselbank die de kinderen ’s middags hadden ingezameld.

Een verraste mevrouw Twint had, na haar uitleg over de voedselbank, voor ieder kind een zak paaseitjes en mochten alle kinderen op de foto voor de bus van de Voedselbank. De opbrengst van de spaarpotjes van de kinderen bedroeg maar liefst 137,38 euro, - geweldig!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.