Bijgewerkt: 17 april 2024

Concert Fellows Bigband in verband met 50 jaar Amstelveen

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Rens Groenendijk
02-05-2014

De Amstelveense Fellows Bigband geeft zaterdagavond 10 mei 2014 een concert rond het 50-jarig bestaan van de naam Amstelveen. Dirigent en jazztrompettist Loet van der Lee componeerde speciaal hiervoor 'Bouncing Bovenkerk' en 'Amstelveen Leeft'. Tijdens Koningsdag werd laatstgenoemde compositie al met veel succes uitgevoerd voor de leden van het Koningshuis.

Voor 'Amstelveen Leeft' leverden inwoners van Amstelveen de bouwstenen, die door bandlid en tekstschrijver Rens Groenendijk en Loet van der Lee werden omgezet in een eigentijdse tekst. In het nummer 'Bouncing Bovenkerk' is ruimte gemaakt voor gedichten van de Amstelveense dichters Kees Koot en Koos Hagen.

Foto Amstelveen
(Foto Klaas Kan - 2013)

Optreden van de Fellows Bigband tijdens de Big Band Battle met zangeres Solveig Borgen in juni 2013


Tijdens het concert in de grote zaal van het Noorddamcentrum in Amstelveen-Bovenkerk speelt de Fellows Bigband verder een doorsnede van het repertoire, waarmee het orkest door heel het land optreedt. Gastzangeressen zijn Solveig Borgen, Natacha Hulzenbosch en Monique Senft. De Fellows Bigband speelt ook nog een aantal andere composities van Loet van der Lee, die hij oorspronkelijk componeerde voor de professionele Holland Bigband, waarvan hij de muzikaal leider is.

De Fellows Bigband wordt gevormd door 19 gevorderde amateurmuzikanten en zelfs enkele profs, die zich ook solistisch manifesteren. Alex Silvis, trombonist en voorzitter van de Fellows Bigband: "Ons optreden op Koningsdag voor de Koninklijke Familie in het Stadshart leverde veel enthousiaste reacties op. 'Amstelveen Leeft' was onderdeel van de registratie van de NOS, waardoor we in heel het land op tv te horen en te zien waren. Dit swingende concert is de kans om ons ook eens van nabij mee te maken." Het concert begint om 20.00 uur; de entree bedraagt € 7,00, t/m 16 jaar € 3,50. Noorddamcentrum, Noorddammerweg 1, Amstelveen-Bovenkerk.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.