Bijgewerkt: 1 augustus 2021

Concert in de St. Urbanuskerk in Nes aan de Amstel

Nieuws -> Kerk

Bron: Vrienden Urbanuskerk Nes
09-10-2013

Op zondag 27 oktober 2013 een wordt een concert gegeven door de Muziekvereniging Bovenkerk in de St. Urbanuskerk in Nes a/d Amstel

De Muziekvereniging Bovenkerk

In 1922 is Muziekvereniging Bovenkerk opgericht. Wat begon als een fanfare, is in de loop der jaren uitgebreid naar een vereniging met een fanfare, slagwerkgroep, bigband, majorettes, minirettes en een boerenkapel. De fanfare ontwikkelde zich qua niveau en speelde uiteindelijk in de toenmalige superieure afdeling. In 1983 is de overstap gemaakt van een fanfare naar een harmonie, omdat het ledenaantal terugliep.

muziekvereniging Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De leden van de Muziekvereniging Bovenkerk spelen tijdens de Bevrijdingsdag op 5 mei 2013 op het Stadsplein Amstelveen


Nico Schimmel is sinds 1997 dirigent van het orkest. De sfeer in het orkest is bijzonder gezellig en er wordt hard gewerkt. Door regelmatig op concours te gaan en te streven naar verbetering is het harmonieorkest sinds 2011 gepromoveerd naar de 1ste divisie.

De harmonie geeft regelmatig een concert, en speelt jaarlijks op allerlei gelegenheden, zoals Koninginnedag en dodenherdenking. In januari wordt er een nieuwjaarsconcert georganiseerd en in maart een concert voor onze donateurs. Ook als iemand een muzikale omlijsting wil bij zijn feest, is de harmonie graag van de partij.

Daarnaast wordt er met veel plezier samen gewerkt met andere muziekgezelschappen, bands, solisten, koren en de muziekschool van Amstelveen. Afgelopen jaar is er aandacht besteed aan het 90 jarig bestaan van de harmonie. Dit is uitgebreid gevierd met als bijzonder hoogtepunt het Galaconcert in de Stadschouwburg van Amstelveen.

urbanus Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De St. Urbanuskerk in Nes aan de Amstel


Programma:

Thomas Doss: Of Castles and Legends, Oliver Waespi: Divertimento, Bert Appermont: The awakening, Andre Waignein: Classical Canon, Bert Appermont: Noah’s Ark, Ernest Gold/ Pat Boone: Exodus Song, Johan de Meij: Gospel John, Jeff Steinberg: Lorenzo Bocci, Johan de Meij: Klezmer Classics, Philip Sparke: Navigation Inn.

Adres: Amsteldijk Zuid 145, 1189 VL. Aanvang: 14.15 uur (duur + één uur). Toegang € 10,-- p.p. (kinderen gratis). Inlichtingen: 020 6400149 of 06 10387188. e-mail: info@vriendenurbanuskerknes.nl www.vriendenurbanuskerknes.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.