Bijgewerkt: 24 juni 2024

Concert van gitarist Max Roest in Muziekschool Amstelveen

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Max Roest
02-03-2012

Het concert en de solo gitaar CD presentatie van Max Roest uit Amstelveen is op zaterdag 31 maart 2012 om 20 uur in de Muziekschool Amstelveen. Hier zal hij een klein concert geven in de Zonnesteinzaal.

De entree is € 3 per persoon en geeft naast de toegang ook recht op een consumptie na afloop van het concert. De titel van de CD is : 'ToneWood'.

Op de leeftijd van vier jaar begon Max Roest met muzieklessen nemen in zijn woonplaats Amstelveen. Ongeveer 12 jaar studeerde hij klassieke gitaar en stond op de top 3 in diverse nationale concoursen.

Max Roest speelt Augilio

Na 12 jaar van klassieke muziek te spelen, besloot hij op de akoestische steel string gitaar te spelen om zijn muzikale perspectief te vergroten. In 2010 Max won de 'Johan van Vossen' prijs op het Competition of the European Guitar Teachers Association. Max kreeg deze prijs voor de vele verschillende stijlen, die hij in deze wedstrijd speelde.

Max speelt op een handgemaakte Greenfield gitaar gebouwd door Michael Greenfield in Canada. De fretten van de gitaar zijn scheef, om net zoals in een piano, de bassnaren meer lengte te geven, dan de hoge snaren. Hierdoor wordt de respons van de gitaar beter en is de snaarspanning beter verdeeld over de gitaar.

De gitaar is speciaal gemaakt voor het fingerstyle genre. In dit gitaargenre is het de bedoeling, dat de gitarist meerdere partijen tegelijk speelt en het gevoel geeft, dat je naar meerdere instrumenten aan het luisteren bent.

De CD van Max is zijn eerste akoestisch solo album, dat op 31 maart 2012 wordt gepresenteerd in Amstelveen. Het album bestaat uit akoestische gitaar nummers. Max speelt op een Greenfield model G4.2 gitaar. Adres: Muziek en Dansschool Amstelveen Stadsplein 99 1181 ZM AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.