Bijgewerkt: 22 oktober 2024

Concert van het Haizea trio in Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Kruiskerk
01-10-2024

Op zondag 6 oktober 2024 zal in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A in Amstelveen het eerste Kruiskerkconcert van dit seizoen worden gegeven door het Haizea trio. Een drietal jonge Spaanse blazers, Gina Vata Léon (fluit), Anai Telletxea Aguilera (hobo) en Neus Molero i Beneito (klarinet). Zij spelen werken vooral van componisten die in de Tweede Wereldoorlog ‘niet-gewenst’ waren.

In de Kruiskerk is momenteel de expositie ‘Componisten in oorlogstijd’ te zien, die gaat over componisten die in de oorlog vervolgd werden, moesten onderduiken, vermoord werden of in het verzet zaten. Na de oorlog wist bijna niemand van hun composities, terwijl die vaak van bijzonder goed niveau zijn. Hun werken worden de komende weken in de Kruiskerk uitgevoerd. Zeer de moeite waard!!



Het Haizea houtblazerstrio speelt het eerste concert. Het trio bestaat uit drie jonge musici die deze zomer zijn afgestudeerd aan het Amsterdams Conservatorium. Alle drie komen uit Spanje, maar ze zagen elkaar voor het eerst in Amsterdam. Ze delen hun passie voor muziek maken en hebben inmiddels opgetreden op vele festivalpodia (o.a. het Grachtenfestival). Op het conservatorium maakten ze kennis met o.a. Nederlandse componisten en zij hoefden niet lang na te denken toen de Kruiskerk hen uitnodigde om werken van ‘vergeten’ Nederlanders te spelen. Aanvang 12.00 uur. De toegang tot zowel de tentoonstelling als het concert is vrij, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.