Bijgewerkt: 27 juni 2022

Concert van het William Byrd Vocaal Ensemble in de Kruiskerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
14-05-2018

Zaterdag 19 mei 2018 geeft het William Byrd Vocaal Ensemble uit Leiden 's avonds om 20.15 uur een concert in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a. Onder de titel 'Virga Jesse Floruit An English Ladymass' zingt het ensemble onder leiding van Rozemarijn Kalis. Kaarten zijn voor € 15,- verkrijgbaar bij de ingang van de kerk. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Foto Amstelveen
(Foto William Byrd Vocaal Ensemble - 2015)

De leden van het William Byrd Vocaal Ensemble 2015


Het William Byrd Vocaal Ensemble is gespecialiseerd in vocale muziek uit renaissance en vroegbarok. Het ensemble brengt een Engels vocaal programma met motetten en alleluia's van de laat-renaissance componisten William Byrd, Peter Phillips en Thomas Tallis.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2018)

William Byrd (1539 - 1623) was een Engelse componist van de Renaissance. Hij schreef in veel van de vormen die destijds in Engeland bestonden, waaronder verschillende soorten heilige en seculiere polyfonie, klavier (de zogenaamde Virginalistenschool) en consortmuziek. Hoewel hij heilige muziek produceerde voor de Anglicaanse kerkdiensten, werd hij in de jaren 1570 Rooms-Katholiek en schreef hij later in zijn leven katholieke heilige muziek


Deze zijn ingevlochten tussen de delen van een Ladymass, een mis voor Onze Lieve Vrouwe, van Ralph Vaughan Williams, een 20ste-eeuwse Engelse componist. Op deze manier ontstaan prachtige contrasten tussen de complexe polyfonische lijnen van de zestiende-eeuwse composities en de romantische kleuren van Vaughan Williams. Kerk open vanaf 19.30 uur, kaarten zijn voor € 15,- te verkrijgen aan de ingang.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.