Bijgewerkt: 19 april 2024

Concert van pianiste Yang Yang Cai in de Johannes Kapel

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Ingeborg Merkx
06-11-2019

Voor het optreden van pianiste Yang Yang Cai in de Johannes Kapel vragen wij uw speciale aandacht.  Wij zijn zeer verheugd dat wij deze fantastische pianiste in de Johannes Kapel mogen verwelkomen. Op 10 februari 2019 is Yang Yang uitgeroepen tot de grote winnaar van de prestigieuze YPF Piano Competition Grand Prix Youri Egorov! Een zware competitie met als hoogtepunt haar vertolking van het tweede pianoconcert van Chopin, samen met het symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Jean-Bernard Pommier.

De reeks prijzen die deze inmiddels befaamde pianiste op haar naam heeft staan zijn indrukwekkend. De inmiddels lange lijst van successen begon  in 2008 toen zij als negenjarige de eerste prijs won op het Steinway Piano Concours en Nederland vertegenwoordigde op het Internationale Steinway Festival.

Inmiddels heeft Yang Yang gespeeld in allerlei belangrijke Nederlandse concertzalen waaronder het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw aan ’t IJ, DeLaMar theater en Koninklijk Theater Carré. Daarnaast nam zij onder meer deel aan The International Holland Music Sessions en Aspen Music Festival en School 2018 (VS).Yang Yang musiceert niet alleen als solist maar speelt ook graag kamermuziek. Met violist Shin Sihan en cellist Alexander Warenberg vormt zij sinds 2017 het Amsterdam Piano Trio. In 2019 traden zij onder meer op in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, met werk van Beethoven, Ravel en Shostakovich. Yang Yang speelt op de Bösendorfer-vleugel. Dit prachtige instrument heeft de Johannes Kapel in bruikleen van het Muziekinstrumentenfonds.

Op het programma staat: J.S. Bach - Italian Concerto BWV 971 • J. Brahms - Paganini variaties boek 1 en 2 -pauze - C. Debussy - Images livre I • I. Albéniz - El Albaicín uit 'Iberia' boek 3 • M. Ravel - La Valse

Na elk concert is er de mogelijkheid om gezellig aan te schuiven en met de musici nog even na te praten en na te tafelen tijdens de inmiddels beroemde after-concert-diners voor u geserveerd door Spoon Original. Prijs voor het concert € 15 p.p. Concert en aansluitend Diner € 35,00. Aanvang concert 16.00 uur. Vanaf 15.30 kunt u bij ons terecht. Bestel hier alvast online uw tickets! Adres: Spoon Culinair Centrum  Johannes Kapel, Amsterdamseweg 311, Amstelveen. Tijd: Zondag 24 november 2019 16.00 – 17.30Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.