Bijgewerkt: 17 oktober 2024

Concert van pianoduo in Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Kruiskerk
17-10-2024

Op zondag 27 oktober 2024 zal in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A in Amstelveen, een recital gegeven worden door het vooraanstaande pianoduo Tobias Borsboom en Yukiko Hasegawa. Zij spelen werken voor piano-solo en voor piano-vierhandig van Nederlandse componisten die in de Tweede Wereldoorlog ‘niet-gewenst’ waren.

In de Kruiskerk is tot eind november de expositie ‘Componisten in oorlogstijd’ te zien. Deze gaat over componisten die in de oorlog vermoord werden, moesten onderduiken of in het verzet belandden. Hun werk klinkt in oktober en november vrijwel wekelijks in de Kruiskerk. Onbekend, verrassend en zeer de moeite waard!!



Tobias Borsboom hoort bij de beste Nederlandse pianisten. Hij heeft een prachtig en genuanceerd toucher en zet dat geraffineerd in bij zijn muzikale vertellingen. Zijn pianoduopartner, de Japanse Yukiko Hasegawa, kan als geen ander pure poëzie en sprankelend spel combineren. Ze is ook actief als fortepianiste. Samen wonnen ze in 2018 in Shizuoka (Japan) de Meishu-tachi (meesters) audities. In hun programma in de Kruiskerk spelen ze samen het prachtige Divertimento van Leo Smit en werken van Hans Henkemans, Dick Kattenburg en Geza Frid. Solo worden stukken gespeeld van Rosy Wertheim, Paul Seelig, Pál Hermann en Henriëtte Bosmans.

Aanvang 12.00 uur. Na het concert kan de tentoonstelling worden bezocht. De toegang tot zowel de tentoonstelling als het concert is vrij, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.