Bijgewerkt: 27 juni 2022

Concert van talentvolle jonge pianisten in Paaskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
28-09-2016

Op zondag 9 oktober 2016 vindt een zeer bijzonder plaats koffieconcert in de Paaskerk Amstelveen, Augustinuspark 1. Twee zeer jonge en veelbelovende pianisten uit Limburg, Youp Schyns (14 jaar) en Yingshan Hu (17 jaar), brengen muziek ten gehore van Schubert, Brahms, List, Chopin en Mozart. Aanvang 12.00 uur en toegang gratis. Vanaf 11.30 uur is iedereen welkom. Kijk voor meer informatie op www.paaskerk-amstelveen.nl .

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De Paaskerk in Amstelveen


Youp Schyns (14 jaar) geboren te Heerlen studeert piano aan het Junior Conservatorium Maastricht. Hij was te gast bij Hans Haffmans in het live-radio-programma "Earbites" en speelde in de serie "huis,-tuin,-en dakterras-concerten" van het Amsterdams Grachtenfestival. In april 2016 behaalde Youp in het Concertgebouw te Amsterdam tijdens de finale van het Nationale Steinway Concours een tweede prijs in zijn categorie en de Publieksprijs. Piano spelen is zijn lust en zijn leven, hij wil erg graag professioneel concertpianist worden.

Yingshan Hu (17 jaar) geboren in Maastricht, begon op zesjarige leeftijd met pianolessen in de muziekschool in Heerlen bij Alejandro Serena Llinares. In 2016 heeft Yingshan meegedaan aan het Steinway Pianoconcours 2016 en behaalde tijdens de finale ook een tweede prijs. In februari 2016 is Yingshan mee geweest op de concertreis naar Leipzig waar ze o.a. heeft gespeeld in het Schumannhuis. In april en mei 2016 heeft Yingshan enkele concerten mogen verzorgen met het Limburgs jeugdorkest Amikejo, waar zij het 21e pianoconcert in C van Mozart heeft gespeeld. Momenteel oefent Yingshan Hu thuis op een Kawai vleugel die ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.