Bijgewerkt: 1 april 2023

Concert van tweelingzussen Mirjam en Sandra Karres in de Johannes Kapel

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Ingeborg Merkx
27-12-2019

Mirjam Karres op piano en Sandra Karres op viool op zondag 19 januari 2020 16.00 - 17.30 in de Johannes Kapel. Dit is het eerste concert in 2020 en we beginnen direct met een zeer speciaal optreden! Tweelingzussen Mirjam en Sandra Karres vormen samen dit prachtige duo. Een greep uit het programma wat zij ten gehore gaan brengen: J.S. Bach: Sonate nr. 3 in E major BWV 1016, F. Schubert:  Sonatina nr. 3 op.137, G. Fauré: Après un rêve, A. Piazolla: Oblivion, F. Chopin: Nocturne op. 9 nr. 1 (pianosolo)

Foto Amstelveen
(Bron Mirjam Karres - 2019)

Pianiste Mirjam Karres en violiste Sandra Karres


Pianiste Mirjam Karres (1972) kreeg haar eerste pianolessen van haar moeder Ariane Karres-Veelo. In 1991 begon ze haar pianostudie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons en Mila Baslawskaya. In december 1997 won zij met de altist Rogier van der Tak de persprijs op het Internationale Kamermuziekconcours in Trapani-Italië. Samen met haar tweelingzus Sandra vormt zij een viool-piano duo waarmee ze een concerttour door Singapore, Brunei en Maleisië maakte.

Mirjam nam deel aan verschillende festivals, o.a. het Britten-Pears festival in Aldeburgh, en het Manchester Music Festival in Vermont-USA. Ze speelde in muziektheater producties mee van o.a. Orkater en Het Filiaal. Ze is lid van het Scarbo pianistencollectief waarmee ze pianoconcerten uitvoert met orkest. Momenteel treedt zij regelmatig op met emeritus predikant Carel ter Linden. Gedichten en pianowerken wisselen elkaar af. Mirjam speelt op de Bösendorfer-vleugel, die de Kapel in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Violiste Sandra Karres (1972) begon eerst met pianolessen die zij kreeg van haar grootvader Christiaan Veelo, maar al gauw begon ze op 9 jarige leeftijd met vioollessen bij Fenneken Franken in Den Haag, vanaf dat moment had de liefde voor de viool de overhand. Ze studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Lex Korff de Gidts, voor haar master studeerde ze bij Ilja Grubert in Rotterdam. Ze volgde masterclasses bij oa Herman Krebbers, Stefan Picard, Pavel Vernikov en Jaring Walta. Ze toerde tussen 1997 en 1999 met het Mahler Jugend Orchester door Europa en speelde vervolgens veel concerten mee met het Mahler Chamber Orchestra. Vanaf 2003 speelde zij als vaste violiste in Holland Symfonia, momenteel speelt ze als vaste gastspeler bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en andere diverse orkesten.

Na elk concert is er de mogelijkheid om gezellig aan te schuiven en met de musici nog even na te praten en na te tafelen tijdens de inmiddels beroemde after-concert-diners voor u geserveerd door Spoon Original. Prijs voor het concert € 17,00 p.p. Concert en aansluitend Diner € 37,00 p.p. Aanvang concert 16.00 uur. Vanaf 15.30 kunt u bij ons terecht. Bestel hier alvast online uw tickets! Adres: Spoon Culinair /Johannes Kapel, Amsterdamseweg 311, Amstelveen. Voor meer informatie: Ingeborg Merkx: info@spoonculinaircentrum.nl  of via 06 472 385 16Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.