Bijgewerkt: 7 december 2023

Concert van viooltalent Runa 't Hart in de Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
02-01-2016

Op zondag 10 januari 2016 vanaf 13.00 uur wordt in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a, een koffieconcert gegeven door twee masterstudenten aan het Conservatorium van Amsterdam, Ruña 't Hart en Laurens de Man. Het concert begint om 12.00 uur en duurt één uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur, koffie en thee staan klaar. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Foto Amstelveen
(Foto Janus van den Eijnden - 2013)

Violiste Ruña 't Hart


Ruña ‘t Hart (1992) begon op tweejarige leeftijd met vioolspelen. Vanaf haar 10de studeerde ze bij Coosje Wijzenbeek en een jaar later werd ze toegelaten tot de afdeling jong talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ruña speelde jarenlang in de Fancy Fiddlers, een strijkers ensemble bestaande uit leerlingen van Coosje Wijzenbeek en cellisten van docente Monique Bartels, de laatste jaren mocht Ruña de groep aanvoeren. Als lid van de Fancy Fiddlers kreeg Ruña de kans om samen te werken met musici als Janine Jansen en Menahem Pressler en op te treden in zalen als het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Vanaf september 2011 studeert Ruña aan het Conservatorium van Amsterdam bij Vera Beths.

Ruña 't Hart is een groot viooltalent. Eind van deze maand zal ze in Utrecht deelnemen aan het prestigieuze Oskar Back concours, een krachtmeting voor jonge, getalenteerde violisten die zich voorbereiden op een internationale carrière. Dit concert past in haar voorbereiding daarop. Ze speelt onder andere delen van werken van Bach ( sonate in c, BWV1017), Mozart (KV 261), Paganini (19e capriccio), Brahms (2e sonate), Stravinsky's Chanson Russe en Szymanovski's 1e vioolconcert. Laurens de Man studeert piano en orgel. Hij zal Ruña begeleiden, maar ook solo een orgelwerk spelen.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.