Bijgewerkt: 18 september 2021

Conferentie Creatief Denken in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Sonja Bollen
21-01-2015

Leerlingen en leerkrachten van basisscholen uit Amstelveen komen op 4 februari 2015 naar de Conferentie Creatief Denken in de Schouwburg, georganiseerd door Amstelveense bedrijven. Slimme kinderen die op school niet laten zien 'wat er in zit', iedere leerkracht zal het herkennen. Maar herkennen ze ook, hòe het kind slim is? Leraren gaan samen met hun leerlingen aan de slag met onderwijsvernieuwende lessen.

Foto Amstelveen
(Foto deDNKRS - 2011)

In de verrijkingsklas van deDNKRS leren hoogbegaafde kinderen hoe ze inzicht krijgen in hun eigen denkproces


Intelligentie kent verschillende denkvaardigheden. Op woensdagochtend 4 februari 2015 vindt in Schouwburg Amstelveen de Conferentie Creatief Denken plaats, waar kinderen èn hun leerkrachten leren deze denkvaardigheden te benoemen en herkennen. Vervolgens worden zij uitgedaagd creatief denken te ontwikkelen èn succesvol toe te passen, onder andere middels de methode Vindingrijk van David van der Kooij. Kennis die uiteindelijk op alle leerlingen in de klas toepasbaar is!

De Conferentie Creatief Denken wordt georganiseerd door expertisecentrum voor (hoog)begaafd en onderwijsvernieuwing deDNKRS, gevestigd in Amstelveen en is bedoeld voor meer- en hoogbegaafde kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 èn hun leerkrachten. Het programma bestaat uit interactieve lezingen vol uitdagende opdrachten, die interactieve deelname van leerlingen en een actieve en begeleidende rol van leerkrachten vraagt. Tussendoor brengt het Amstelveense GYM3 de kinderen in beweging met een fysieke teaser.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.