Bijgewerkt: 13 april 2021

Connexxion past haar dienstregeling vanaf 19 maart 2020 aan

Nieuws -> Informatief

Bron: Connexxion
18-03-2020

Minder reizigers, minder bussen. De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus leiden ertoe dat aanzienlijk minder reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer. Vanaf donderdag 19 maart 2020 passen wij daarom onze dienstregeling in Amstelland Meerlanden aan. In praktijk zijn de aanpassingen te vergelijken met een zondagsdienstregeling. De aangepaste dienstregeling is in de loop van vandaag terug te vinden in onze reisplanners. Door wijzigende omstandigheden kan de dienstverlening nog verder aangepast worden. Kijk vlak voor vertrek naar de actuele reisinformatie op onze website, onze app of 9292. Alle informatie over aanpassingen van onze dienstverlening is te vinden op connexxion.nl/corona.

Door onze frequentie te verlagen, voorkomen we dat er lege bussen rondrijden en blijft er een basisvoorziening aan OV beschikbaar. Daarbij zorgen we dat alle belangrijke bestemmingen, zoals ziekenhuizen en bedrijven, goed bereikbaar blijven met het openbaar vervoer. Zo zorgen we ervoor dat de mensen die werken in cruciale beroepen veilig en comfortabel van en naar hun werk kunnen reizen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Bus 55 van Connexxion passeert de tramhalte Kronenburg op 5 maart 2020


Aangepaste serviceverlening in de bus. Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, vragen we reizigers om via de midden deuren in te stappen en achterin in- en uit te checken. Hiermee verminderen we het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs. Met deze maatregel proberen we een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van onze medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers. Achterin instappen betekent dat reizigers geen los kaartje kunnen kopen bij de buschauffeur. Reizigers kunnen reizen met een OV-chipkaart, e-ticket of met de Tranzer app. Saldo en e-tickets zijn te koop via connexxion.nl.

Buurtbussen. Buurtbussen rijden nu ook niet meer. Buurtbussen worden gereden door vrijwilligers die gezien hun leeftijd in een risicogroep vallen. OV bedrijven werken samen in OV-NL, de maatregelen die nu genomen worden gelden Nederland breed. Meer informatie daarover is te vinden op de website van Connexxion.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.