Bijgewerkt: 12 juni 2024

Contactloos betalen voor ING klanten

Nieuws -> Informatief

Bron: ING
15-04-2014

Ruim 4 miljoen ING Betaalpassen al geschikt voor contactloos betalen

Vanaf dinsdag 15 april 2014, kunnen particuliere klanten van de ING contactloos betalen. Door de Betaalpas kort en dicht tegen de betaalautomaat aan te houden, kunnen zij gemakkelijk, snel en veilig betalen. Contactloos betalen is mogelijk met de vernieuwde Betaalpas, waarvan de ING er sinds vorig jaar al ruim vier miljoen heeft uitgegeven. Zo heeft meer dan de helft van de klanten van de ING inmiddels een pas in bezit die geschikt is voor contactloze betalingen.

Met contactloos betalen kunnen klanten razendsnel en gemakkelijk kleine bedragen afrekenen. Voor bedragen tot en met € 25 hoeft geen pincode te worden ingetoetst. De betaling wordt als een gewone pinbetaling verwerkt en direct van de betaalrekening afgeschreven. Arjan Bol, Directeur Betalen van de ING: “Onze proef in Leiden met contactloos betalen heeft vorig jaar aangetoond, dat klanten heel tevreden zijn over deze gemakkelijke en snelle manier van betalen. Vanaf morgen maken we deze manier van betalen mogelijk voor onze particuliere klanten en kunnen zij zelf het gemak en de snelheid van contactloos betalen ervaren.”

Foto Amstelveen
(Bron ING - 2014)

Met contactloos betalen kunnen klanten razendsnel en gemakkelijk kleine bedragen afrekenen. Voor bedragen tot en met 25 euro hoeft geen pincode te worden ingetoetst


Contactloos betalen is veilig. Bij aankopen boven € 25 vraagt de betaalautomaat altijd een pincode. Het maximale bedrag, dat achter elkaar zonder pincode kan worden betaald is € 50. Als deze limiet bereikt is, dan vraagt de betaalautomaat automatisch om de pincode. Als de pas tussendoor wordt gebruikt om te pinnen, dan wordt de stand weer op nul gezet.

Betaalautomaten

In steeds meer winkels kan er contactloos betaald worden. In Nederland zijn er al ruim 30.000 betaalautomaten geschikt voor deze nieuwe manier van betalen. Wereldwijd zijn er ruim 50 landen, waar contactloos betalen mogelijk is, waarvan 34 landen in Europa. Op de betaalautomaat staat hetzelfde logo, dat ook op de achterkant van de pas staat. Ondernemers die contactloos betalen mogelijk willen maken voor hun klanten, kunnen betaalautomaten verkrijgen via hun leverancier, of eigen bank.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.