Bijgewerkt: 7 december 2023

Controle op illegale onderhuur in Uilenstede

Nieuws -> Gemeente

Bron: Uilenstede Nieuws
21-05-2007

Een tweetal weken geleden melden we al (Uielenstedenieuws), dat de DUWO bezig is met controle op illegale onderhuur op Uilenstede (lees hier). Of eigenlijk op illegale bewoning. Daartoe komen één of twee medewerkers van DUWO tussen ’s avonds vijf uur en half acht  aan de kamerdeuren kloppen. Daarna wordt degene die open doet om legitimatie gevraagd.

Verschillende mensen vragen zich af of één en ander zomaar mag, en of ze mee moeten werken. Verder voelen veel bewoners zich nogal overvallen door deze techniek, waarbij dus zomaar iemand voor je kamerdeur kan verschijnen, zonder dat er eerst netjes is aangebeld.

Als het goed is hebben de medewerkers van DUWO een geplastificeerd kaartje om hun nek, dat ze tonen om aan te tonen dat ze medewerkers van DUWO zijn. Ze zijn echter geen opsporingsambtenaren, je mag dus zowel medewerking weigeren, als ook weigeren om je te legitimeren! Of deze methode op zichzelf toelaatbaar is, wordt nog betwijfeld.

Verder is ook de definitie van illegale bewoning die DUWO blijkt te hanteren nogal vreemd. Volgens een medewerker van DUWO is het illegaal om zonder voorafgaande toestemming van de verhuurder iemand anders dan de huurder een nachtje in jouw kamer te laten als je er zelf niet bent.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.