Bijgewerkt: 17 april 2024

Controleactie vervoerders en politie in Amsterdam

Nieuws -> Amsterdam

Bron: Stadsregio Amsterdam
26-01-2013

60 boetes voor zwartrijden

GVB, Connexxion, EBS en de politie hebben vrijdag 25 januari 2012 op twee plaatsen in de Amsterdam een zogenoemde 100-procentscontrole uitgevoerd. In totaal zijn ruim 2300 busreizigers gecontroleerd op het bezit van een geldig vervoersbewijs. 60 personen hadden geen geldig vervoersbewijs en kregen een boete van € 35. De controles vonden vrijdagmiddag en -avond plaats op de Prins Hendrikkade en bij station Bijlmer ArenA in Amsterdam.

bus Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Een bus van Connexxion rijdt in Amsterdam


De drie vervoerders, de politie en de Stadsregio Amsterdam werken samen om de sociale veiligheid in en om het openbaar vervoer te vergroten. Deze gezamenlijke actie was een initiatief van de vervoerders en de Stadsregio. De politie, in de vorm van het Veiligheidsteam Openbaar Vervoer (VOV), was aanwezig om de vervoerders te ondersteunen.

De acties op de Prins Hendrikkade en station Bijlmer ArenA verliepen voorspoedig. Reizigers werden gecontroleerd op hun vervoerbewijs. De buschauffeurs reageerden positief op de actie en de reizigers werkten over het algemeen goed mee. De politie heeft één aanhouding verricht. Ook hebben zij één persoon met een openstaande geldboete een laatste waarschuwing gegeven.

De vervoerders zien dit als een goede start van een mooie samenwerking. GVB, Connexxion, EBS en VOV willen ook op andere gebieden meer gaan samenwerken. Op die manier geven zij meer handen en voeten aan het vergroten van de veiligheid van hun reizigers en personeel. De Stadsregio Amsterdam ondersteunt deze samenwerking.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.