Bijgewerkt: 24 september 2021

Corona testen zonder afspraak in de testbus

Nieuws -> Informatief

Bron: GGD Amsterdam
14-05-2021

In de testbus van GGD Amsterdam kunnen buurtbewoners met lichte klachten zich zonder afspraak en gratis laten testen op corona. Vanaf 10 mei 2021 staan er bussen 3 weken in Duivendrecht en Nieuw Sloten. De derde bus staat 1 week in Uithoorn en daarna 6 weken in Amstelveen. De testbussen zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 12.45 tot 16.00 uur.  Dit zijn de locaties waar u de testbus kunt vinden:  • Uithoorn: op het Amstelplein (16 t/m 16 mei 2021)

  • Duivendrecht: op de Telstarweg, tegenover de bibliotheek (10 t/m 30 mei 2021)

  • Nieuw Sloten: vlakbij het Belgiëplein, naast het Huis van de Wijk België (10 t/m 30 mei 2021)

  • Amstelveen: op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan (17 mei t/m 27 juni 2021)


Een testbus bestaat uit een hiervoor omgebouwde touringcar. Door bewoners laagdrempelig een coronatest aan te bieden, willen we mensen nog meer stimuleren zich bij klachten te laten testen. Testen is naast het naleven van de coronamaatregelen (afstand houden, handen wassen) belangrijk om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

De corona testunit in een bus van de GGD op de parkeerplaats tussen de Ben Goudsmithal en De Beweegbox in Amstelveen op 1 maart 2021


De bus in de praktijk. De bus wordt door één bezoeker tegelijk betreden, waarna de test wordt uitgevoerd. Andere bezoekers wachten buiten de bus tot ze aan de beurt zijn. Buiten de bus kunnen bezoekers, met mondkapje op, op voldoende afstand wachten. Gastheren en -vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen. Bezoekers wordt  dringend verzocht thuis te blijven tot de testuitslag binnen is. De bus is bedoeld voor bewoners uit de directe omgeving.

Waar gaat de bus straks naar toe? Samen met de stadsdelen en regiogemeenten kijkt de GGD, waar de bus het beste ingezet kan worden. Het gaat dan vooral om plekken die wat verder afliggen van de grotere testlocaties. Bewoners ontvangen een flyer met informatie als de testbus in hun buurt komt te staan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.