Bijgewerkt: 19 oktober 2021

Creatief atelier voor de bezoekers van het Odensehuis in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Platform C-Amstelveen
12-10-2021

Participe Amstelland en Platform C-Amstelveen openden dinsdag 5 oktober 2021 gezamenlijk een creatief atelier voor bezoekers van het Odensehuis: MIJN THUIS. Het samenwerkingsproject sluit aan op de uitgangspunten van het Odensehuis en is een initiatief van Platform C.

Een jaar geleden werd het idee van een creatief atelier met beeldende kunst voor Odensehuis-bezoekers een dag lang in de praktijk getoetst. Die dag was zo succesvol dat beide organisaties besloten tot een vervolg. MIJN THUIS biedt van 5 oktober tot en met 10 december 2021 bezoekers van het Odensehuis een programma dat inmiddels is uitgebreid tot een serie van negen creatieve workshops.

De deelnemers worden ontvangen in het MIJN THUIS-atelier in Platform C aan het Stadsplein in Amstelveen. Het werk van kunstenaar Stephanie Rhode en muziekdocent Irma Bouwmeester vormt de inspiratiebron. De mensen gaan actief aan de slag met thema is Wat betekent (t)huis voor jou en wanneer voel je je thuis. Ze ontdekken dat kunst inspireert en ervaren dat je hiermee uiting kunt geven aan je eigen emoties en een eigen verhaal kunt vertellen. De workshops vinden plaats in een vertrouwde sfeer en in aanwezigheid van hun begeleiders.Het werk van de deelnemers zal worden gepresenteerd in het Odensehuis tijdens een speciale expositie. Familieleden, vrienden en mantelzorgers zijn van harte welkom bij de feestelijke opening van de expositie van MIJN THUIS op 7 december 2021.

Participe en het Odensehuis. De landelijke organisatie Participe streeft ernaar om iedereen in de samenleving tot zijn recht te laten komen en mee te laten doen op basis van gelijkwaardigheid en aanwezige talenten. Eén van de vele faciliteiten die Participe hiervoor aanbiedt, is het Odensehuis – een plek voor mensen met (beginnende) dementie en hun naasten. In een Odensehuis kan men terecht voor informatie, ondersteuning en advies, kunnen mantelzorgers, familie en vrienden elkaar ontmoeten en kunnen mensen met dementie zich, naast hun eigen woonomgeving, ‘thuis’ voelen. Participe wil de talenten van mensen zoveel mogelijk benutten, wil perspectief bieden en voorkomen dat zij en hun mantelzorgers in een isolement belanden. Participe Amstelland is de organisatie voor welzijn en maatschappelijk werk in Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Uithoorn.
MIJN THUIS is een samenwerkingsproject van Platform C en Participe Amstelland en kan door financiële steun van het Lang Leve Kunst Fonds gratis worden aangeboden aan Odensehuis-bezoekers. De organisatie van MIJN THUIS ligt in handen van Platform C.

Aanmelden voor de reeks workshops van MIJN THUIS is nog mogelijk. Stuur een e-mail naar c.brand@participe.nu.
MIJN THUIS richt zich op bezoekers van het Odensehuis. Locatie workshop-series: Platform C, Stadsplein 99, 1181 ZM  Amstelveen. Data: wekelijks 2 series, dinsdag of vrijdag, 5 oktober t/m 10 december 2021.

Het Odensehuis is een inloop-, informatie-, en ontmoetingscentrum voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenklachten, mantelzorgers en hun familie en vrienden. Iedereen is welkom! Het van oorsprong Deens initiatief is een plek, waar iedereen terecht kan die te maken heeft met geheugenklachten, een vermoeden of beginnende vorm van dementie, maar ook voor mensen net na de gestelde diagnose. U kunt bij ons terecht voor informatie, een praatje, een kop koffie of thee, mee te lunchen of om deel te nemen aan een activiteit. Op een laagdrempelige manier wordt er geprobeerd mensen te begeleiden in de weg naar acceptatie. Hierbij worden de betrokkenen (mantelzorgers) niet vergeten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.