Bijgewerkt: 4 december 2022

Cursus Communicatie bij het Mantelzorg Steunpunt

Nieuws -> Informatief

Bron: Vrijwilligerscentrale Amstelland
10-02-2014

Op woensdag 5 maart 2014 organiseert het Mantelzorg Steunpunt voor vrijwilligers van 9.30 tot 12.00 uur het eerste deel van de cursus Communicatie. Tijdens jouw werk als vrijwilliger communiceer je met cliënten, met andere vrijwilligers, met familieleden, verpleegkundigen en soms met ander medisch personeel. Communicatie vormt een belangrijk onderdeel van jouw taak.

Verdieping in de verschillende communicatieve vaardigheden geeft je daarbij meer houvast in de praktijk. Vaardigheden die je veelvuldig nodig hebt worden behandeld, zoals luisteren, vragen stellen, feedback geven en ontvangen, signaleren, rapporteren en onderhandelen. Deze training bestaat uit twee delen. In deel B staat signaleren, observeren en grenzen stellen centraal.

De cursus is gratis, bij niet afmelden, of afmelden korter dan 24 uur van tevoren zullen kosten in rekening worden gebracht, € 15,--. De vrijwilligers Mantelzorg Steunpunt hebben bij inschrijving voorrang op anderen. De cursus vindt plaats op de locatie van Amstelring in Amstelveen, Laan van de Helende Meesters 431. De cursus bestaat uit 2 delen (communicatie A en B op respectievelijk woensdag 5 maart (A)en woensdag 19 maart (B)). Je kan je opgeven via Mantelzorg Steunpunt, of via www.vrijwilligersacademie-amstelland.nl

Foto Amstelveen
(Bron NLdoet - 2014)NL Doet

Op 21 en 22 maart 2014 kunt u de handen weer uit de mouwen steken. Diverse organisaties zoeken mensen die op een van deze dagen willen helpen zoals:

-De Barruimte schilderen op zaterdag 22 maart in wijkcentrum ’t Open Hof

-Tuinmeubels opknappen bij Ons Tweede thuis op vrijdag 21 maart

-Klaarmaken van de atletiek accommodatie op zaterdag 22 maart

Kijk voor alle klussen en activiteiten op www.nldoet.nl , zoek een klus. U kunt zich ook via die site voor de klussen aanmelden. Komt u er niet uit, neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale Amstelland – 020 7600054 of e-mail naar hvisser@vrijwilligerscentrale-amstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.