Bijgewerkt: 22 februari 2024

Cursus 'Handletteren' bij de Volksuniversiteit Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Annefie van Itterzon
01-09-2017

Na het kleuren voor volwassenen is er een nieuwe hype losgebarsten: Handletteren! Het gaat hier om letters tekenen, een soort schoonschrijven op een eigentijdse losse manier. Zwelletters met krullen en eenvoudige versieringen en zo een eigen stijl gaan ontwikkelen. Docent Annefie van Itterzon heeft inspirerende voorbeelden  en werkt met verfijnde pennen. Een stap verder is het illumineren met bloemen, lintletters en lemniscaat

Foto Amstelveen
(Foto Annefie van Itterzon - 2017)

Tijdens een cursus handlettering


Foto Amstelveen
(Foto Annefie van Itterzon - 2017)

Annefie van Itterzon


De bedoeling is, dat je zo spreuken en wijsheden op een unieke manier weergeeft. Aan de hand van gerichte oefeningen ontstaan de mooiste handletter werken! Denk aan cadeaulabels, wenskaarten, monogrammen, getekende liefdesbrieven. Laten we de fineliner, of kroontjes pen opzoeken en als een monnik aan de slag gaan. We leven te veel online, er is behoefte aan aandacht voor het puur ambachtelijke. Echt fraai handletteren vraagt tijd, brengt rust en geeft nieuwe energie. Volksuniversiteit Amstelland door kunstdocent Annefie van Itterzon start cursus 28 september 2017 op donderdagavond 19.30-22 uur 10 lessen 2,5 uur. Kosten: € 195,00.

Foto Amstelveen
(Foto Annefie van Itterzon - 2017)

Handletteren met bloemen


Foto Amstelveen
(Foto Annefie van Itterzon - 2017)

Kalligrafie (uit het Grieks: καλός, mooi en γράφειν, schrijven) is de kunst van het schoonschrift


Hand letteren?

In de kunst, grafische vormgeving en typografie verwijst letteren naar het creëren van handgetekende letters om een voorwerp, of oppervlak aan te brengen. Hand lettering omvat kalligrafie en belettering voor doeleinden, zoals blauwdrukken en stripboeken, maar ook decoratieve belettering, zoals tekenverf en het maken van aangepaste beletteringsgrafieken, bijvoorbeeld op affiches, voor een briefhoofd, of zakenlogo, belettering in steen, of graffiti. De letters kunnen worden getekend, of aangebracht met behulp van sjablonen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.