Bijgewerkt: 4 december 2022

Cursus Levensboek schrijven in Paaskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
25-02-2014

Op woensdag 19 maart en 2 april 2014 vanaf 20.00 uur, Paaskerk Amstelveen. Altijd al je levensverhaal van jezelf, of van een ander willen opschrijven? Maar hoe doe je zo iets? Hoe begin je en wat is een goede opzet? Schrijven vraagt voorbereiding en deskundigheid.

Op 19 maart start de cursus ‘Levensboek schrijven’  in de Paaskerk Amstelveen, Augustinuspark 1. De cursus is van 20.00 - 22.00 uur en wordt gegeven door ds. J.C. Schaap. Er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen is welkom. De  deelnemers wordt wel gevraagd de verworven kennis ook in te zetten voor anderen. U kunt zich tot 14 maart 2014 aanmelden bij Nelleke de Bres, telefoon (020) 6412654, of e-mail diaconie@pwaz.nl .

Foto Amstelveen
(Foto Protestants Amstelveen - 2014)

Het levensboek bevat foto's , illustraties, tekeningen en verhalen van mensen, waaraan uw partner, of familielid fijne herinneringen heeft. Het boek is een belangrijke bron, waarin uw belangrijke en nuttige informatie over uw leven kan schrijven


Levensboeken hebben veel verschillende functies. Voor de verteller die terug kijkt, voor familie en vrienden, voor eventuele nabestaanden en kinderen. Gedurende een aantal bezoeken vertel je wat je kwijt wilt over je leven aan iemand die dat opschrijft. Samen leg je het vast in een levensboek, geprint en al, eventueel met foto’s er bij. Een CV, maar dan wat uitgebreider, een balans opmaken soms ook. Een lach en een traan, naar gelang de verteller vast wil leggen.

Voor een nog te starten project zoeken wij goede schrijvers die straks naar vertellers willen gaan. Gedurende drie maanden ongeveer één gesprek per 14 dagen. Dat kan van jong naar oud en oud naar jong. Het is de bedoeling, dat we samen terugzien, vertellen en verhalen.


Ontmo-eten in Westwijk!

Eten met elkaar: hoe leuk is dat! Op donderdag 13 maart 2014 kunt u vanaf 18.00 uur komen eten en elkaar ontmoeten: Ontmo-eten. Dit vindt plaats op de Augusta de Witlaan 2 in Amstelveen. Kosten voor  een maaltijd, toetje en drankje zijn € 7,50. Opgave kan tot maandag 10 maart bij Janet Parlevliet 020-8890432 of 06-17437908. Dit is een initiatief van de Protestantse Wijkgemeente Amstelveen-Zuid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.