Bijgewerkt: 29 maart 2024

Cursus 'Literatuur in perspectief ' bij Boekhandel Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Boekhandel Venstra
20-10-2011

Op 29 november 2011 start bij Boekhandel Libris Venstra de herziene cursus: Literatuur in Perspectief. Deze cursus beoogt bij de geïnteresseerde lezer haar, of zijn mogelijkheden te vergroten om een literaire tekst vanuit meerdere perspectieven te beleven.

perspectief Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2011)

Literatuur in perspectief


De lezer krijgt hiervoor een literair instrumentarium aangeboden dat hem staat zal stellen een literaire tekst te analyseren en te interpreteren. Eenmaal per maand worden achtereenvolgens in acht bijeenkomsten in Boekhandel Venstra zes literaire romans op dynamische en interactieve wijze besproken. Bij deze bespreking krijgt de cursist successievelijk literaire - en literair filosofische begrippen aangereikt.

Tijdens de eerste bijeenkomst zullen de cursisten drie literaire romans kiezen. Verder worden twee romans van de Libris literatuurlijst gekozen door medewerkers van de boekhandel. Het zesde boek functioneert als een leerboek, dat is In ongenade van J. M. Coetzee. Hij heeft in 2003 de Nobelprijs voor de Literatuur ontvangen. Met deze roman is het mogelijk om een perspectivistische wijze van lezen aan te leren.

Na afloop van de cursus zal de leesstijl van de cursist in meer of mindere mate veranderd zijn. Lezen is een confrontatie aangaan met jezelf, vanuit deze houding krijgt de lezer meer leesplezier, krijgt hij meer oog voor de schoonheid van het verhaal. Ook kan hij beter verwoorden waarom hij een roman al dan niet de moeite waard vindt.

De verantwoordelijkheid van de cursus Literatuur in Perspectief  ligt in samenwerking met Boekhandel Libris Ventra in handen van Anna Burg, docent communicatieve vaardigheden en algemeen cultuurwetenschapper. Anne Burg is tevens bezig met een promotieonderzoek aan de Universiteit Leiden. Kosten voor de cursus bedragen, inclusief de eerste drie boeken, € 99,99. Meer informatie: www.venstra.nl



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.