Bijgewerkt: 26 september 2021

Cursus Projectmanagement bij Volksuniversiteit Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Volksuniversiteit Amstelland
14-10-2013

Dinsdag 29 oktober 2013 start de cursus Projectmanagement bij Volksuniversiteit Amstelland. De cursus is een module op HBO niveau, waarbij de projectmanagement methode van Twijnstra Gudde (het 6-fasen model) wordt behandeld.

De cursus wordt afgesloten met het schrijven van een individueel plan van aanpak voor een project naar keuze. Ervaren docent Be Slatius geeft feedback en een beoordeling op dit plan.  Meer informatie over de cursus en inschrijfmogelijkheden staan op de website: www.vu-amstelland.nl  , of kom langs bij de balie op Stadsplein 97 Amstelveen.

“Hoe maak ik van mijn project een succes en voorkom ik dat het mislukt?” Als u het antwoord wilt horen op die vraag, volg dan de cursus Projectmanagement. Aan de hand van een algemeen toepasbare methode leert u hoe u, als projectleider of als projectmedewerker, erin kunt slagen om het afgesproken projectresultaat op het afgesproken tijdstip en binnen het afgesproken budget op te leveren.

Volksuniversiteit Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De ingang van de Volksuniversiteit Amstelland op het Stadsplein 97 in Amstelveen


Met als gevolg: een tevreden opdrachtgever en tevreden (eind-)gebruikers. U leert hoe u, bij de start van het project, een gedegen plan van aanpak schrijft en hoe u vervolgens het project op de rails houdt. De vijf beheers aspecten Tijd, Geld, Kwaliteit, Informatie en Organisatie spelen daarbij een cruciale rol.

Veel aandacht zal ook worden besteed aan risicomanagement. Oftewel: het vroegtijdig onderkennen van ongewenste situaties (risico’s) en het nemen van maatregelen om die te voorkomen, of als ze toch mochten optreden, te neutraliseren. Projectmanagement betekent, simpel gezegd: eerst denken, dan doen!

Bij de cursusprijs is een hand-out inbegrepen. De cursus wordt afgesloten met het schrijven van een individueel plan van aanpak voor een project naar keuze, waarop de cursist feedback en een beoordeling van de docent krijgt.

Aan te schaffen boek: “Projectmatig werken” van Gert Wijnen en Peter Storm (uitgeverij Het Spectrum), 26e druk (2009), ISBN 978 90 27445377, prijs € 27,50 (bij www.managementboek.nl )

Startdatum: dinsdag 29 oktober 2013, 19:00 uur  Prijs: € 135  voor 4 lessen van 3 uur. Locatie: Volksuniversiteit AmstellandAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.