Bijgewerkt: 17 april 2021

Cursus filosofische dubbelportretten bij Volksuniversiteit Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Volksuniversiteit Amstelland
06-11-2018

In deze cursus gaan we, in de vorm van dubbelportretten, in op de gedachten van een aantal beroemde denkers uit Oost en West. We brengen deze denkers met elkaar in contact door te onderzoeken hoe ze tegen thema's aankeken en wat ze erover hebben geschreven en gedacht.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2018)

Een portret van Confucius door de Ming-dynastiekunstenaar Qiu Ying (grofweg 1494-1552). Confucius was een Chinese leraar, redacteur, politicus en filosoof van de lente- en herfstperiode van de Chinese geschiedenis. De filosofie van Confucius, ook bekend als Confucianisme, legde de nadruk op persoonlijke en bestuurlijke moraliteit, correctheid van sociale relaties, rechtvaardigheid en oprechtheid


De volgende filosofen komen aan bod: Plato en Aristoteles (over oorsprong en orde); Boeddha en Shankara (over verlossing); Confucius en Laozi (over opvoeden en ingrijpen); Descartes en Popper (over twijfel); Kant en Kuhn (over kennis en waarneming); Nussbaum en James (over waarden en waardigheid). Inschrijven is mogelijk via www.vu-amstelland.nl of bij de balie op de derde verdieping van Stadsplein 99. Vanaf woensdag 14 november 2018. 19:30 tot 21:30 uur 6 lessen van 2 uur . Prijs: € 130. Docent: Dhr. Hein van Dongen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.